Baños dins

Potser era el torn més esperat del debat d'investidura, el discurs del cap de files de la CUP, Antonio Baños. El cupaire ha defensat el 'no' de la seva formació a què Artur Mas sigui president aquest vespre. "Torni dijous", li ha etzibat Baños per després recordar-li que "no tindria el seu vot incondicional". Una frase que ha permet generar certes expectatives en una virtual investidura per què no en aquesta setmana. Fins i tot, en rèplica Mas i Baños s'han comminat, mig en conya, a celebrar una assemblea dels 72 diputats independentistes per votar secretament el president.

En un discurs embarbussat de cites, Baños ha argüit el 'no' per tres motius principalment: "l'abast insondable de la corrupció; l'oportunitat de superar les dinàmiques autonomistes, i en tercer lloc perquè del discurs d'investidura, la CUP "no n'ha tret l'entrellat".

Baños ha insistit que en el procés "tothom és necessari però ningú és imprescindible, i si algú s'ho pensa que marxi a casa i demà torni, a vostè li diem que torni dijous". Baños s'ha mostrat convençut que cal el consens entès com a cedir. "No és temps d'adhesions acrítiques sinó de majories i consensos", ha advertit.  "Té les nostres hores però no tindrà el nostre vot incondicional", ha conclòs Baños.