El periodista Antonio Baños ha mostrat amb ironia a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, les passes que s'han de seguir per tenir una residència oficial, després que s'ha queixat que el president Quim Torra tingui la Casa dels Canonges.

"Haver declarat la Republica madrilenya el 1641 i després el 1931. Potser tindrieu una residència oficial", ha indicat Baños.

El periodista ha fet referència a la República catalana que va proclamar el president Pau Claris el 1641, sota protecció de França. I també a la República catalana que va proclamar el president Francesc Macià el 1931, que es va transformar en la Generalitat.

La Comunitat de Madrid data, en canvi, del 1983. Durant la Segona República formava part de Castella La Nova.

Per defensar-se dels atacs per l’aparthotel de luxe on s’allotja, Isabel Díaz Ayuso ha recordat que el president de la Generalitat s’ha allotjat durant la quarantena a la Casa dels Canonges, sense que ningú no l’hagi criticat per això. “Jo no sé per què he de ser tractada de forma diferent”, ha lamentat, obviant que la Casa dels Canonges és la residència oficial de presidents catalans des de Francesc Macià.