L'exdiputat de la CUP en el Parlament i portaveu de Súmate, Antonio Baños, ha anunciat aquest dijous que presenta candidatura per ser membre del pròxim Secretariat Nacional de la ANC, la direcció de l'entitat sobiranista.

"Aquí el meu aval de la territorial de Nou Barris per presentar-me al Secretariat Nacional de la ANC. Seguim! Fem República!", ha expressat en un apunt a Twitter.

La ANC ha convocat als seus socis dissabte 17 de març per elegir els 77 membres del Secretariat Nacional. Després, els 77 membres que ho aconsegueixin, hauran d'elegir d'entre ells el nou president de l'entitat.

Baños, que ja era membre del secretariat de l'entitat fins ara, no ha manifestat la seva voluntat de ser president.

Fins ara tres persones han mostrat la seva predisposició a ser en el pròxim Secretariat i presidir l'entitat: l'actual cap de premsa, Adrià Alsina; el president del Ciemen, David Minoves, i el vicepresident del Cercle Català de Negocis, David Fernández.

Actualment l'entitat no té president: l'últim en ser-ho va ser Jordi Sànchez que, estant ja a la presó, va renunciar al càrrec per anar en les llistes de JxCat, i actualment és el candidat a la Presidència de la Generalitat.