El periodista Antonio Baños ha posat deures a la dirigent de Podemos i ministra de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, i li ha demanat que ara es dediqui a paralitzar l'ampliació de l'aeroport de Barajas.

"És una gran notícia que es conservi intacte l'espai natural de la Ricarda i es replantegi l'ampliació del Prat en plena emergència climàtica. Estic segura que amb diàleg i col·laboració aconseguirem avançar en propostes de futur, que apostin per la mobilitat sostenible", ha indicat la ministra després de visitar la Ricarda amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, un dia després que el govern espanyol retirés la inversió de 1.700 milions a l'aeroport del Prat.

La resposta de Baños ha estat contundent. "Gràcies, brava! Ara i des del govern, a paralitzar l'ampliació de Barajas!", li ha dit. "Sí se puede", ha afegit, recordant amb ironia l'eslògan de Podemos.

Baños21

La ministra de Treball i Economia Social ha estat la veu discordant del govern espanyol respecte a l'ampliació de l'aeroport del Prat. L'executiu de Pedro Sánchez ha mostrat durant les últimes hores el seu malestar per haver trencat l'acord a causa de la manca de consens amb el Govern català. Díaz, en canvi, ho celebra i creu que els seus companys també ho haurien de fer: "Si veuen i toquen aquest espai és possible que canviïn d'opinió", ha assegurat. 

La vicepresidenta espanyola ha insistit en el fet que "no és el mateix veure la Ricarda des de Madrid, veure els plans o escoltar els científics que veure-la directament", després d'assegurar que va traslladar "en silenci" a Pedro Sánchez la seva discrepància amb el projecte, tot i que ha evitat polemitzar amb els seus socis de govern perquè "allunya a la gent" i "no aporta res positiu". Tot i això, no ha deixat escapar l'oportunitat per manifestar la seva convicció sobre que la Comissió Europea tampoc entendria la proposta d'Aena

Colau i el sentit comú

 

En el mateix acte, Colau ha remarcat que, al seu entendre, el projecte d'Aena atemptava contra els drets humans, la prosperitat i les oportunitats que la societat necessita. L'alcaldessa no ha pogut amagar la seva alegria per la notícia de la retirada dels 1.700 milions d'inversió, "perquè el sentit comú s'imposa". "El que celebrem és una victòria de la ciutadania que fa molt temps que diu que s'han de fer canvis", ha explicat. Així, l'alcaldessa ha insistit en el fet que no cal buscar culpables ni centrar-se en qüestions menors sobre partits polítics.