Almeida i Ayuso ja deixaven entreveure, amb les seves declaracions, que les dosis de patriotisme espanyol serien evidents en els seus governs. "Madrid és Espanya" i sota aquesta premissa defensada en l'inici de la segona onada per coronavirus, ara també enllacen el patriotisme amb les festes de Nadal. La gran novetat d'enguany és la il·luminació, en concret una enorme bandera espanyola feta amb milers de bombetes LED que va des de la plaça de Neptuno fins la de Colón, poc més d'un quilòmetre. I una altra damunt del pont de Juan Bravo, a la Castellana.

A expenses de conèixer la data exacta, prevista per al novembre, ja s'han fet algunes proves i es poden veure els resultats de la il·luminació, tal com ho avança Telemadrid. Des de l'Ajuntament de Madrid informen que aquesta "és la gran novetat" de les festes.

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, defensa la iniciativa, ja que "afavorirà que la gent s'apropi als comerços" i serà un Nadal "més unit que mai" on la pandèmia ha creat "la necessitat" de tenir la ciutat ben il·luminada. L'any passat ja va col·locar la bandera en el mateix pessebre que presideix el Palau de Cibeles. Les crítiques a les xarxes no s'han fet esperar. Alguns dels comentaris que es poden llegir a Twitter són: "Em sento espanyola, però això és ridícul, lleig i hortera", "A veure si falla com el dia de la Hispanitat", "No sabia que la bandera d'Espanya era un símbol nadalenc", entre d'altres.