Dosis de populisme per fer costat al sector de la restauració. Aquesta és l'estratègia de l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, per calmar els propietaris i treballadors de bars i restaurants. En un acte on es reconeixia l'hostaleria madrilenya, Almeida ha reivindicat el dret dels ciutadans a prendre's una pausa davant la crisi del coronavirus i anar a fer unes canyes.

El discurs ha començat així: "M'agradaria donar-vos les gràcies, en primer lloc des del punt de vista econòmic, és obvi la importància per la Comunitat de Madrid. Sou pràcticament el 5% del PIB, genereu més de 5.000 llocs de treball. Sou importants per mantenir el dinamisme per una comunitat que és líder en el motor econòmic d'Espanya".

I després ha començat el discurs més personalista: "També sou proveïdors de felicitat, als madrilenys ens doneu felicitat cada vegada que ens apropem a un dels vostres locals, bar o restaurant. Per un poble, com el madrileny, que d'un dia per l'altre vam haver de canviar la nostra manera de viure: ens vam adaptar radicalment a un confinament que exclou el que forma part del nostre ADN, la vida social. Estar els uns amb els altres i què millor que estar en el marc de la restauració ja sigui menjant, sopant, prenent aquestes canyetes que tant ens agraden als madrilenys".

Primer va ser el "relaxing cup of café con leche" de l'aleshores alcaldessa Ana Botella l'any 2013 per convèncer al Comitè Olímpic Internacional sobre la seu de Madrid i ara les "cañitas" d'Almeida. El vídeo ja s'ha fet viral a través de les xarxes socials.

La restauració madrilenya

El vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, ha defensat que el Govern regional vol evitar "sigui com sigui" el confinament domiciliari i ha sostingut que el sector de la restauració ja pateix mesures "molt contundents". "El camí de la Comunitat és el camí correcte. S'estan fent les coses bé", ha assenyalat i afegeix: "Si cal prendre més decisions en aquesta línia haurà de ser la Conselleria de Sanitat la que ho determini però a dia d'avui les mesures són molt dures, molt contundents".