Hi ha preocupació al Banc Central Europeu (BCE) sobre el BBVA i comportament en el passat de l’actual president d’honor Francisco González. L’escàndol d’espionatge massiu a càrrec del banc dut a terme pel comissari José Manuel Villarejo quan González era el màxim responsable del banc ha posat en alerta el BCE, que veu amb preocupació l’impacte que pot tenir aquests vincles en la reputació del BBVA. Davant d’això, el regulador europeu podria demanar a la cúpula del banc la renúncia de González, segons informa El Independiente citant fonts pròximes al BCE

El codi de conducta del BCE exigeix un comportament honorable als directius que ocupen càrrecs executius, no els que ocupen càrrecs honorífics. Això fa que el regulador no pugui exigir la seva retirada, però si que pot fer recomanacions, que habitualment es tenen en compte pels consells dels bans que supervisa.

És norma del BCE prescindir de tot allò que perjudiqui i comprometi la imatge i el bon govern d’una entitat.

Guindos, a l'espera de la investigació

El vicepresident del BCE, Luis de Guindos, es va pronunciar fa uns dies sobre aquesta crisi i va remetre’s a la investigació que el BBVA ha obert sobre les escoltes il·legals. Guindos, enfrontat amb González, quan era ministre d’Economia,  ha reclamat que la investigació es faci quan abans millor.

L’actual direcció del BBVA s’ha mostrat molt crítica amb l’actuació de González. L’actual president, Carlos Torres, va afirmar que actuaria amb contundència per resoldre la situació un cop s’aclareixin els fets.