La setena nit d'aldarulls davant de la seu del PSOE a Madrid es tanca amb 24 detinguts i set policies ferits. En una jornada més violenta que l'anterior, el nombre de detinguts també ha augmentat. Els manifestants van llençar petards, bengales, ampolles de vidre i altres objectes contundents a la línia policial que blindava la zona. Els antiavalots van acabar carregant per dispersar els grups ultres que, des de les nou de la nit, havien pres la primera línia de la protesta.

🔴 Pacte per a la investidura de Pedro Sánchez, DIRECTE | Reaccions a la llei d'amnistia

🔴 Quan serà la investidura de Pedro Sánchez: les possibles dates per al debat i votació

Una nit més, els manifestants corejaven càntics feixistes, homòfobs i racistes, tot acompanyat per l'himne franquista Cara al sol, el qual es va entonar diverses vegades entre les 8.000 que es van manifestar davant la seu socialista. Entre aquesta multitud es van llençar bengales cap a la policia i altres objectes durant tota la concentració. Finalment, quan la policia va carregar, alguns dels presents es van mostrar sorpresos i van retreure a la policia que dissolguessin la manifestació. La concentració la va convocar Vox, el pseudosindicat Solidaridad, vinculat a aquesta formació, i Revuelta, una organització estudiantil nacionalcatòlica. Santiago Abascal, líder del partit d'extrema dreta, es va presentar a la protesta on va rebre un bany de masses. 

D'altra banda, unes 1.500 persones segons xifres de la delegació del govern van concentrar-se a partir de les set de la tarda davant la seu del Parlament Europeu a la capital espanyola, al número 46 de la plaça de la Castellana. En aquest cas, la convocatòria tenia per lema '¡Europa! Detén l'amnistia'. Els convocants d'aquesta protesta van ser les entitats Libertad sin ira, Pie en pared, S'ha acabat o Neos, entre d'altres.

Escala la violència per tot l'Estat

Crides com les d'Abascal, que animen a "aturar el cop d'estat" estan encenent la crispació més enllà dels carrers de Madrid. Tant és així que el líder del PSOE a Sanlúcar de Barrameda i primer tinent d'alcalde, Víctor Mora, ha estat agredit i insultat al crit de "traïdor", quan es disposava a entrar a l'edifici de l'Ajuntament. El secretari general del PSOE de Cadis, Juan Carlos Ruiz Boix, ha condemnat els fets i ha retret el silenci del PP davant aquestes crides, que no només venen de Vox, sinó també dels sectors més radicals dels populars. "El PP sabrà si es deixa arrossegar pels sectors més reaccionaris de la societat", ha sentenciat Ruiz Boix. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!