El director d'hotel a Lopesan Hotels & Resorts i que va anar de número 2 de Ciutadans (Cs) al Congrés dels Diputats per la província de Las Palmas les últimes eleccions generals, David Morales, ha presentat la baixa a la formació taronja perquè "ja no se sent identificat amb el projecte".

Morales ha explicat que la seva decisió de deixar el partit parteix d'una reflexió, ja que després d'integrar-se en l'organització des dels seus inicis a les Canàries fa cinc anys per "sentir-se identificat amb uns posicionaments, uns valors i uns criteris sociopolítics", després té lloc una "circumstància determinada", en què veus que "aquests criteris canvien radicalment i gairebé sense explicació".

Per això, va afegir, "valores que no pots continuar formant part d'un projecte amb què no et sents identificat". Així, Morales va explicar que en el seu cas el "punt d'inflexió" es produeix després de les eleccions municipals del maig amb la situació que es va produir amb companys de Santa Cruz de Tenerife que, va defensar, "van dur a terme el que s'havia estat prometent en campanya tot i que al Govern regional hi hagués un canvi i CC passés durant un temps a la bancada".

Aquesta situació "genera un conflicte, procés d'expulsió, que ara fins i tot la Fiscalia posa en dubte," per la qual cosa que va considerar que aquesta situació qüestiona els criteris, al que se suma que "sembla que Canàries no importa molt a nivell organitzatiu central".

Morales també va admetre, en declaracions a la cadena Ser recollides per Europa Press, que "canvis tan radicals" de posicionament per part de Cs a nivell nacional "et porten a reflexionar", ja que "deixen de banda aquells inicis tan il·lusionants" en entendre que des de la centralitat es podia "aportar solucions a la societat".

Finalment, va assegurar que a les Canàries més d'un 50 per cent dels afiliats que formaven part de l'organització, "ja no ho són; això és senyal que l'organització ha donat zero importància al seu desenvolupament a l'arxipèlag".