L'expresident del govern espanyol José María Aznar ha avisat que es crearà una situació de "màxim risc" a Espanya si finalment es conforma un govern de coalició "radical" d'esquerres "consentit per l'independentisme".

"Si construïm un govern en el qual per primera vegada, des de finals de la Guerra Civil, entren els comunistes, comunistes chavistes a favor de Veneçuela, i consentit per l'independentisme, estem en una situació de màxim risc perquè un govern com el que s'està intentant formar amb algú que està condemnat per sedició i amb algú com un terrorista convicte i confés, són paraules majors que no desitjo que passi", ha insistit Aznar.

En la seva intervenció en una conferència sobre el futur d'Europa, juntament amb l'expresident de França Nicolas Sarkozy, Aznar ha expressat la seva "angoixa i preocupació" per la possible aliança que el PSOE pugui fer amb Unidas Podemos i amb els partits independentistes per formar govern. Per això, ha recalcat que la seva "responsabilitat" és "alçar la veu" per advertir del "risc important" d'un pacte "consentit" pels independentistes.

L'expresident ha assegurat, per tant, que la seva veu "se sentirà" mentre es pugui, perquè, ha dit: "Ni acceptaré, ni veuré, ni viuré" cap possibilitat que Espanya "es trenqui". "Expresso la meva angoixa i la meva preocupació i la meva determinació és que la meva veu se senti perquè és la meva responsabilitat", ha insistit.