La presidenta madrilenya en funcions, Isabel Díaz Ayuso (PP), assegura que Vox no és un partit d'extrema dreta, encara que té "les seves coses" i "en algunes qüestions ho porten tot a un extrem", mentre que Podemos és segons la seva opinió una formació d'"extrema esquerra" i un "càncer" per a la política.

En una entrevista en el programa de televisió Mi casa es la tuya, presentat per Bertín Osborne, Ayuso ha reconegut que hi ha assumptes amb els que no està d'acord amb Vox, ja que ella sí que creu en l'estat de les autonomies i en el projecte europeu.

TUIT Bertin Osborne Isabel Diaz Ayuso

A més, ha advertit que no es pot "maltractar a un menor o a una dona" perquè "hi ha d'haver justícia a tot arreu", però s'ha negat a qualificar Vox com una formació d'extrema dreta.

"Considero que en algunes qüestions ho porten tot a un extrem i crec que hi ha algunes persones que si les deixes parlar i les vas coneixent també ho són, però no es pot generalitzar", ha afegit Ayuso, per a la qual Santiago Abascal i altres diputats de Vox que coneix de diferents parlaments no són persones d'extrema dreta "en absolut".

Podem, "un càncer"

En canvi, considera que Podemos és un partit d'"extrema esquerra" i un "càncer" per a la política, que busca "l'expropiació, aniquilar el sector privat, la destrucció de l'adversari, trencar la convivència, deslegitimar les institucions, empobrir, dividir, la cartilla de racionament...".

"I després hi ha Vox amb les seves coses, de vegades et pot agradar més, menys, de vegades coincidim, de vegades no", ha afegit. Ayuso creu que la dreta que ella defensa és "diferent" a la de Vox, perquè és "alegre, es busca, s'entén i es pren les coses d'una altra manera", encara que no rebutja que algunes persones la qualifiquin de "fatxa". "Alguna cosa estaré fent bé", ha dit.

Ciutadans i Vox

Qui tampoc no té cap problema en què se la relacioni amb Vox és la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas. La dirigent del partit espanyolista ha assegurat que estarà aquest diumenge a la concentració contra els indults a la plaça Colón de Madrid, on també assistirà Vox. "A la manifestació de diumenge no es manifesten partits, es manifesten persones", ha argumentat.

En aquest sentit, Arrimadas ha defensat que a Catalunya ha participat en "actes contra la violència masclista amb la CUP, ERC o JxCat" i que a la manifestació de l'Orgull ha coincidit amb Podemos. "No m'incomoda. El que se m'incomodaria seria fer un acte amb Otegi com va fer ERC en campanya", ha indicat.

 

Foto pricipal: La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso /