Qualsevol moment, només hi ha d’haver un micròfon i una càmera davant, és bo per carregar contra Pedro Sánchez, els independentistes i l’acord de govern que l’ha perpetuat en el càrrec gràcies a la llei d’amnistia. Una llei que, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha qualificat de "greu error" en el discurs de Cap d'Any que va fer aquest diumenge des d'Alcalà d'Henares, emès per Telemadrid. 

Un error darrere l'altre

"El greu error de l'amnistia; el greu error de coalitzar-se amb les minories separatistes basques i catalanes; el greu error d'escollir polítiques comunistes que només empobreixen i asfixien, de promoure la desigualtat entre espanyols i l'enfrontament", ha enumerat Díaz Ayuso, carregant contra Pedro Sánchez per als pactes aconseguits pel PSOE per poder ser investit president.

Díaz Ayuso ha remarcat la importància de la "fortalesa" del govern madrileny davant les polítiques de Sánchez, i ha subratllat que des del seu govern autonòmic no només han de gestionar, sinó que ho han de fer "bé" en un "deure moral i ètic amb tots els espanyols". La presidenta madrilenya, però ha reconegut que "la desigualtat i la divisió" entre espanyols "ens crearà problemes a Madrid", "No hem de consentir que ningú aixequi murs, una societat enfrontada està condemnada al fracàs, la ruïna i la frustració. A la nostra regió no hi ha espai per al ressentiment", ha afegit Ayuso, i per això ha reivindicat la defensa de la Constitució, així com de la monarquia. El seu compromís per al 2024 és mantenir una Comunitat de Madrid en què "ningú està per sobre de la llei; en què preservem la independència dels jutges i en què es respecta el que pensa diferent".

Projectes per al 2024

Pel que fa al futur i als projectes que afrontarà la comunitat madrilenya, Díaz Ayuso ha avançat que el pròxim 23 de gener anunciaran "tots els detalls" sobre la celebració de la Fórmula 1 al recinte firal d'Ifema i d'altres grans esdeveniments que arribaran a Madrid. Tanmateix, avançaran en la digitalització amb la Història Social Única; finalitzaran les obres de quatre mil habitatges del Pla Viu; es crearà el nou Ballet Espanyol; i seguiran de prop una preocupació d'“índole internacional”, com són les addiccions a les drogues i a les pantalles.