La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, insisteix a liderar debats al Partit Popular i, per segon cop, s’avança al seus caps a l’hora d’opinar sobre qüestions de transcendència. Pocs després que el PSOE i Junts signessin un acord per investir Pedro Sánchez com a president del govern espanyol, la dirigent madrilenya s’ha anticipat al posicionament del seu líder al PP, Alberto Núñez Feijóo, i ha criticat durament el pacte segellat entre independentistes i socialistes, afirmant que “no és un acord”, sinó “un xec en blanc”: “El PSOE ha acabat firmant tot el que li han posat al davant sense defensar ni el seu programa ni els seus postulats i tampoc Espanya”.

 🔴 Acord per a la investidura de Pedro Sánchez, DIRECTE | Pacte entre Junts i PSOE, última hora

Publicitat l’acord per a la investidura, la presidenta madrilenya ha comparegut a les dues del migdia des de la seu del govern regional. Però és que a primera hora del matí ha concedit una entrevista a Antena 3, on ja ha acusat el PSOE de voler “colar una dictadura per la porta del darrere”. La descoordinació ha quedat en evidència perquè poc després que Ayuso convoqués la declaració institucional sense preguntes, el servei de comunicació del PP ha distribuït unes declaracions de la secretària general del PP, Cuca Gamarra. A les 14:45 està prevista una compareixença de Feijóo des de la seu central del PP a Génova.

En l’afany per anticipar-se, Díaz Ayuso ha deixat clar que “la nació no es deixarà doblegar per un pacte entre un polític fora de control i unes minories rabioses i corruptes”, a la vegada que s’ha quedat a gust amb el PSOE, a qui ha dibuixat com un partit agenollat davant els interessos dels independentistes. “No hi ha cap coma del credo independentista més rabiós que no s’assumeixi [al pacte], no hi ha cap institució espanyola que no es desacrediti: la policia, els jutges, l’Estat de dret sencer, el rei, el parlament, el Tribunal Constitucional, el mateix PSOE o qualsevol espanyol començant pels catalans de bé”, ha afirmat.

 

Per Ayuso, “el PSOE assumeix la teoria independentista del conflicte històric”, “el falsejament de la història d’Espanya per part dels independentistes”, “la manipulació jurídica i política sobre la sentència de l’Estat del 2010” i “dona per bo l’intent de cop d’Estat, els policies ferits de per vida i la malversació”. Amb l’acord signat avui, la madrilenya té gola avall que “hi haurà referèndum d’autodeteminació” i “es demana perdó per haver-lo aturat”.

Per tot això ha fet una crida a “resoldre-ho entre tots”, apel·lant directament al PSOE, “abans no hi hagi marxa enrere”. Ha dit que compta amb “tots els espanyols de bé, la Constitució, la Corona, les dues cambres legislatives, el poder judicial, el cossos i les forces de seguretat de l’Estat, les forces armades, les institucions de les comunitats autònomes, la Unió Europea i segles d’història”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!