La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha acusat el PSOE de pretendre “colar una dictadura per la porta del darrere” al fil de l’amnistia que el PSOE està tancant amb Junts i ha avisat que els socialistes estan “estafant a Brussel·les”. És la resposta d’Ayuso a l’acord polític imminent al qual han arribat el PSOE i Junts per Catalunya i que va avançar ahir ElNacional.cat.

🔴 Negociacions per a la investidura de Sánchez, DIRECTE | Última hora dels acords
 

“Som al principi d’ella [de la dictadura]”, ha dit Ayuso en una entrevista a Antena 3, on ha insistit que “els grans dictadors, al llarg de la història, es colen a través dels parlaments”, en al·lusió a Pedro Sánchez i els seus pactes amb l’independentisme. “Tot el que està passant a Espanya és perquè Sánchez ha perdut les eleccions i com que se li havia de treure el poder, ha donat una puntada de peu al tauler i ha decidit que ell es queda a La Moncloa”, ha continuat Ayuso, que ha afegit: “En un moment en què un govern és executiu, legislatiu i poder judicial, això és una dictadura”.

La líder del PP madrileny ha criticat les mesures de gràcia i ha apuntat, sobre el president espanyol, que “quan no hi ha alternativa, és a dir, només governaré amb qui sigui, jo pacto tot amb qui sigui, esborro delictes del Codi Penal, allibero delinqüents a gent que ha robat”, al seu entendre, “després vindran els ERO d’Andalusia i tots els indultats a caseta seva després del que han comès contra la Hisenda Pública”.

Protestes a Ferraz: "Madrid no és ultra"

Després de cinc dies de protestes davant de la seu del PSOE al carrer Ferraz a Madrid, la cap de l’executiu regional ha asseverat que “la gent a Madrid no és ultra”, en referència als aldarulls violents provocats per ultres durant dos dies consecutius. La jornada d’aquest dimecres ha acabat sense incidents i una baixada de la participació. De fet, la presidenta de la Comunitat de Madrid va ser de les primeres a condemnar explícitament els actes vandàlics, fins i tot abans que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, a qui va agafar a contrapeu.

La presidenta madrilenya va lamentar els “actes vandàlics” que van protagonitzar les mobilitzacions contra una futura llei d'amnistia a independentistes catalans i va amanir les seves declaracions amb un missatge de "suport" als agents de la policia espanyola que les darreres nits es van enfrontar a una munió de manifestants ultra agitats per l'extrema dreta, així com als contraris a una amnistia que aquests dies sí que han protestat als carrers pacíficament a les portes de la seu estatal del PSOE. És més: la lideressa madrilenya va demanar que "cadascun" dels "ultres" culpables d'haver organitzat actes violents les darreres hores a la capital espanyola "sigui detingut i jutjat". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!