La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, està disposada a tancar totes les zones de Madrid amb més de 500 casos per cada 100.000 habitants, tal i com li ha aconsellat el Ministeri de Sanitat, Salvador Illa. Segons han informat fonts del govern autonòmic, Ayuso només acceptaria aquesta mesura, però, si se segueix el mateix criteri a la resta de municipis de tot l'Estat.

Però aquest no és l'únic condicionant que posa el govern Popular per aplicar mesures. A més, Madrid reclama posar també com a condició que es facin tests PCR a l'aeroport de Barajas, a l'AVE i a altres viatges per tren

El portaveu del PP a l'Assemblea de Madrid, Alfonso Serrano, ha exposat públicament aquestes condicions a través d'una piulada:

Sota pressions de l'Estat i dimissions

Aquest mateix dissabte el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha alertat que Madrid està "en seriós risc sanitari" i ha demanat que es revisin les decisions preses fins al moment i "escoltin la ciència". Divendres, Ayuso no va fer cas de les seves recomanacions i va decidir aplicar mesures només en vuit zones més. Per això, el govern espanyol ha demanat de nou mesures més contundents a la capital davant de la situació de descontrol que es viu pel que fa al coronavirus.

Coincidint amb l'enfrontament, el portaveu del Grup Covid-19, Emilio Bouza, ha presentat la seva dimissió només 48 hores després de ser nomenat. En una carta ha explicat que se li havia promès que hi hauria "voluntat de concòrdia política" entre els dos governs però lamenta que "en les actuals circumstàncies" el grup creat no és el seu lloc.

Aquesta dimissió fa, inevitablement, que trontollin els acords Ayuso-Sánchez. La reunió entre els presidents Pedro Sánchez i Isabel Díaz Ayuso a la Puerta del Sol va acabar amb acord, però ara, després de les picabaralles públiques, es pot trencar aquesta cooperació.