Mentre que a Catalunya el Govern ha decidit aplicar noves restriccions a la ciutadania durant les festes de Nadal pel rapidíssim augment de casos de coronaviru,  Isabel Díaz Ayuso segueix a la seva. A contracorrent, com sempre, demanarà a Sanitat que els contactes estrets vacunats no hagin de fer quarantena i ha lamentat que hi hagi autonomies que proposin tancar sectors davant la situació epidemiològica: "tancar per tancar no és la solució per frenar el coronavirus". A més, ha advertit que "els ciutadans no poden més", en referència a les restriccions per la pandèmia. 

Demà se celebrarà la Conferència de Presidents autonòmics extraordinària que va convocar Pedro Sánchez aquest cap de setmana davant la urgència sanitària i Ayuso ja ha anunciat que demanarà a Sanitat que els contactes estrets vacunats amb la pauta completa no facin quarantena. A Catalunya, aquesta era la política fins ara. Davant la sisena onada, el conseller Argimon ja ha anunciat que a partir de dijous tothom haurà de fer quarantena si ha estat en contacte amb un positiu. 

Sopars de Nadal 

Segons s'ha pronunciat la presidenta de la Comunitat de Madrid en una entrevista aquestes són unes "quarantenes explosives" que "estan tirant per terra sopars de Nadal, tancant aules completes i enviant a teletreballar a tot el món". En les últimes hores, Enrique Ruiz Escudero, conseller de Sanitat de Madrid, ha explicat que la incidència acumulada creix molt ràpidament, però que manté l'esperança perquè les UCI es mantenen estables. 

Ayuso ha aprofitat l'entrevista per fer una de les seves coses preferides: carregar contra el govern espanyol de Pedro Sánchez. Per això, ha recordat que, sempre segons ella, "Madrid va despertar al país davant la inacció del govern de Sánchez" en la primera onada i ha defensat la seva política davant el virus: evitar tancaments per no perjudicar l'economia. 

Crítiques a Illa 

"Hem liderat en tot moment la situació sanitària. Ara ho intenta l'esquerra i Pedro Sánchez. Des de Madrid hem anat directament contra el virus i no contra la llibertat dels ciutadans. Aquesta és l'estratègia que hem mantingut sempre. Creiem que és la millor i a aquestes altures ja no té sentit canviar-la, i molt menys amb l'òmicron", ha exposat la popular líder madrilenya. 

Ayuso ha anat més enllà i ha denunciat que "el govern espanyol no té un pla, mai l'ha tingut, no hi ha un ministeri de Sanitat, no hi ha ningú al volant". A més, ha criticat que quan Salvador Illa era al capdavant de la gestió contra la pandèmia, van deixar "Madrid la darrera, arruïnant innecessàriament a milers de famílies sense motius". "Després es van inventar que la pandèmia no existia el setembre, només per donar ales a la seva candidatura a Catalunya", ha censurat. 

"A prop de repartir banderes d'Espanya" 

El portaveu d'ERC al Congrés dels Diputats, Gabriel Rufián, ha censurat aquestes actituds de la presidenta madrilenya. Segons ell., Ayuso ha entrat en una deriva "trumpista", contrària a les mesures de restricció o a l'obligatorietat de presentar el passaport covid. En roda de premsa al Congrés, Rufián ha afirmat que Ayuso està molt a prop "de repartir banderes d'Espanya a les portes dels ambulatoris tancats per dir a la gent que així es curen". "Ja sé que ho fa perquè així guanya eleccions. Aquest és el drama, que Ayuso guanya tancant hospitals i obrint bars".

 

A la imatge principal, Isabel Díaz Ayuso / Efe