La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, s'ha reivindicat com a "fatxa" aquest dilluns després de la versió del programa d'humor Polònia de TV3 sobre ella de la cançó Zorra de Nebulossa, guanyadora del Benidorm Fest que representarà Espanya a Eurovisió i ha defensat la gestió del seu govern. "Si a mi em dius que, per exemple, obrir l'aixeta a qualsevol casa de Madrid i que hi hagi aigua, és de ser fatxa: 'Aquí hi ha la fatxa'. Si abaixar impostos a la gent que s'esforça a Madrid, a la gent, als autònoms, als comerciants, i ajudar-los amb la seva vida, és fatxa: 'Aquí em teniu'", ha subratllat la presidenta madrilenya.

En unes declaracions a Telecinco, Ayuso ha rebut amb humor la paròdia titulada Fatxa que el programa d'humor satíric de TV3 ha fet sobre ella versionant la cançó de Zorra. "No sé si m'agrada més l'original o aquesta", ha ironitzat Ayuso, que ha recalcat que s'estima més que li diguin "periodista o política o dona". En aquesta línia, ha defensat la seva gestió i ha criticat que a Madrid tot es qualifica de "fatxa" perquè som a la "fatxosfera". "Estem fent grans coses, crec que el millor a Madrid en molt temps, i aquest és el meu moment", ha resolt.

"Si intento becar els seus fills, perquè s'han esforçat, perquè han tret bones notes, i, per tant, jo fomento que la gent estudiï i s'hi esforci, fatxa. I si jo m'esforço, per exemple, i Madrid és la capital de l'orgull gai o si és la que lidera la creació d'ocupació i l'arribada de turistes o acull la Fórmula 1 o té les millors dades sanitàries, fatxa", ha exemplificat. "Madrid és tot fatxa, fatxa, fatxa", ha insistit la presidenta madrilenya, que ha indicat, en referència a Catalunya, que "a l'altra banda del mur, el món és molt fosc i fa molt de fred". Així, ha defensat que al seu govern estan fent "grans coses". "Estem en un moment en què estem fent grans coses, crec que el millor de Madrid en molt de temps. Potser serem tots fatxes a Madrid, però aquí estem", ha conclòs. 

Ayuso i les residències

Si s'escolta la paròdia del Polònia, la lletra parla de les residències madrilenyes, un assumpte que aquest dilluns està més d'actualitat que mai. La Cadena Ser ha tingut accés a les actes que van redactar els agents de policia municipal de Madrid durant les seves visites a les residències de gent gran durant la pandèmia, unes actes que Ayuso ha intentat amagar perquè contenen informació sobre les dificultats que es van viure durant la pandèmia com la falta de material, l'abandonament dels professionals sociosanitaris o, fins i tot, els problemes per recollir els cadàvers de la gent gran que moria. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic