Isabel Díaz Ayuso ha tornat a ser proclamada aquest dijous presidenta de la Comunitat de Madrid gràcies a la majoria absoluta que va aconseguir a les urnes de les eleccions municipals i autonòmiques del 28-M. Ho ha fet a la seva manera i mantenint la seva línia: amb insults a l’oposició. Durant el debat d’investidura, la lideressa madrilenya s’ha referit a Mónica García de Más Madrid —qui serà la líder de l’oposició— com a “pobra sindicalista sanitària”. Ha titllat la formació política rival de ser “d’ultraesquerra”.

"Intueixo que començarem aquesta legislatura de la mateixa manera que vam acabar l’anterior", ha manifestat Ayuso. “Ahir, fins i tot, durant la meva exposició del discurs d'investidura, no ho vaig tenir gens fàcil pels grups de l’esquerra, perquè no van respectar els silencis amb els telèfons mòbils i els cops de porta”, ha afirmat la lideressa madrilenya. Ha atribuït el presumpte comportament dels seus rivals polítics a la seva frustració per la majoria absoluta del PP. A més, ha acusat Más Madrid de tenir unes formes que “no enriqueixen el debat parlamentari”.

Abans, Mónica García havia acusat Ayuso d’estrenar “un govern salvatge, cruel i inhumà”. Ha lamentat, a més, que el nou govern de la Comunitat de Madrid “nega l’evidència científica i la violència masclista de la forma més primitiva”, a banda d’assenyalar que Ayuso defensa “un model econòmic caduc i destructiu que arrasa amb les ciutats i converteix els madrilenys en mers objectes del mercat”.

Ayuso també ha assegurat que a Madrid han augmentat les agressions sexuals per culpa del govern espanyol del PSOE i Podemos. En la seva rèplica al líder dels socialistes madrilenys, Juan Lobato, ha afirmat que l’executiu de Pedro Sánchez ha espantat el “feminisme clàssic”. “L’autèntic moviment, el que estava allà, els ha donat l’esquena”, ha afirmat.

"Mà estesa" a Vox

Más Madrid no ha estat l’única formació que ha rebut clatellades per part d’Auyso. També n’ha dedicat a Vox, a qui ha acusat de ser “el vertader coixí i la gran ajuda que necessita el govern de Pedro Sánchez per no parlar de la veritat i del que passa a la Moncloa”. Ara bé, Ayuso ha assegurat que el seu partit tindrà la "mà estesa" a Vox després de les eleccions generals del 23-J perquè "Espanya necessita un canvi".

Majoria absoluta d’Ayuso

La seva proclamació com a presidenta de la Comunitat de Madrid s’ha convertit en un mer tràmit, després d’un debat que va començar dimecres i s’ha allargat fins aquest dijous. Això es deu a la majoria absoluta que va aconseguir el PP en aquesta comunitat autònoma el passat 28-M, amb 71 diputats. La segona formació de l’Assemblea madrilenya és Más Madrid, que està empatada amb el PSOE a 27 escons, però que va aconseguir més vots. Podemos va quedar fora de l’hemicicle i Vox va perdre fins a tres representants, quedant-se en 10 diputats. A Ayuso l'espera, en principi, una legislatura plàcida gràcies a la majoria absoluta.