L'empresa Loyjor, gestora de la plaça de toros d'Alcalá de Henares, ha rebut aquest dimecres els permisos per part de la Comunitat de Madrid per a la celebració d'una massiva corrida de toros d'aquesta localitat madrilenya programada per al pròxim cap de setmana, segons indica la pròpia empresa de la plaça de toros d'Alcalá de Henares en un comunicat.

L'Ajuntament Alcalá va sol·licitar dilluns passat a la Comunitat de Madrid que "avaluï el risc per a la salut pública" d'aquests festejos, previstos per al pròxim cap de setmana, davant de les possibles "conseqüències per a la salut pública" i la "dificultat" que hi haurà per complir la distància mínima de seguretat.

La Comunitat de Madrid, liderada per Isabel Díaz Ayuso, permet en l'actualitat la celebració d'esdeveniments taurins a les places de toros de la regió amb un aforament màxim del 75%, sempre que els espectadors romanguin asseguts amb una distància de seguretat d'un metre i mig o, en el seu defecte, utilitzin màscares de manera obligatòria.

No obstant això, la Comunitat adverteix l'empresa que s'han de respectar les normes de sanitat vigents i recomanades per les autoritats sanitàries per la pandèmia del coronavirus, "una cosa que ja estava prevista en el protocol d'actuació publicada per l'empresa". La Comunitat ha decidit permetre aquest esdeveniment malgrat ser el principal focus de nous casos de coronavirus d'Espanya en aquests moments.

L'obertura de les portes es produirà dues hores abans de la corrida per escalonar l'accés dels espectadors, a qui se'ls demana "col·laboració" per evitar "concentracions nombroses". La plaça comptarà amb dispensadors de gel hidroalcohòlic per al rentat de mans, mesura aconsellada juntament amb "la distància de seguretat i l'ús permanent de la màscara", que serà d'obligat compliment.

Avisaran per Whatsapp i Twitter

S'ha habilitat un número de WhatsApp perquè els assistents puguin inscriure's i rebre la informació i les instruccions pertinents. "La comunicació amb ells s'efectuarà a través del número 636.510.529, a més del compte de Twitter @TorosAlcala i de la megafonia de la plaça", conclou la nota. L'empresa adjudicatària de la gestió de la plaça de toros d'Alcalá, amb un aforament total per a 8.500 espectadors asseguts, va anunciar a mitjans de mes la celebració de la fira taurina.

Segons han indicat a Efe fonts de la Conselleria de Justícia i Interior, l'Ajuntament d'Alcalá, a través de la seva Policia Local, tindrà "l'obligació de garantir la seguretat" pel que fa "evitar que es produeixin aglomeracions a l'exterior" i assegurar "que es compleixi amb l'ordre de la Comunitat de Madrid per a aquest tipus d'activitats".