La presidenta de la Comunitat, Isabel Díaz Ayuso, ha avançat que el Govern regional no impedirà "que els ciutadans entrin o surtin" de l'autonomia per visitar els seus familiars ni tampoc tancarà els comerços i l'hostaleria.

Així ho ha traslladat en el Ple de l'Assemblea de Madrid, en resposta a una pregunta sobre les restriccions de mobilitat de la portaveu de Vox, Rocío Monasterio. Ayuso ha incidit que seguiran amb les mateixes mesures que han pres fins ara, ja que han donat "bons resultats". Aquestes van en la direcció de la conscienciació, la ventilació, els tancaments nocturns i les mesures en zones bàsiques de salut amb alta incidència del virus.

"No ens plantegem arruïnar els comerços, ni tancar l'hostaleria, ni afectar cada vegada més l'economia", ha avançant, abans que el viceconseller de Salut, Antonio Zapatero, anunciï aquest divendres les noves mesures per frenar el virus.

"No serem nosaltres els qui impedirem que els ciutadans entrin o surtin de la Comunitat de Madrid bé per veure els seus familiars, per treballar, per fer qüestions amb el metge, etc. Farem aquestes mesures assenyades i mentrestant veure com evoluciona la pandèmia. Veure si hi ha una tercera onada o si això són només uns ecos del Pont de la Constitució", ha declarat.

La cap de l'Executiu ha afirmat que ara mateix a Espanya hi ha "tres reis" perquè a La Moncloa el que hi ha com a president del Govern "és una figura que regna però no governa i per tant quan cal fer bons anuncis en positiu està a totes les televisions" però quan cal prendre decisions difícils "s'amaga" i les deixa a les comunitats.

"Ara mateix no hi ha hagut una sola conferència de presidents, no hi ha hagut informació sobre el que havíem de fer les autonomies. Novament ens hem vist soles davant la pandèmia, una pandèmia històrica, i que per tant afecta tots els països. Aquí a Espanya ens hem de veure entre regions buscant-nos la vida", ha assenyalat.