La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha carregat a esquerra i dreta de l'hemicicle en un tema candent: la voluntat de Vox de derogar les lleis LGTBI a la Comunitat. 

El partit d'extrema dreta, principal suport de la presidenta madrilenya, havia proposat derogar les lleis que protegeixen i defensen els drets del col·lectiu LGTBI a Madrid aprofitant la seva posició determinant per aprovar els pressupostos del PP. Ara, Ayuso ha etzibat en mig del ple de l'Assemblea de Madrid: "No derogarem cap llei LGTBI". 

Aquesta afirmació no anava dirigida a Vox, sinó a les formacions d'esquerres que han carregat contra la presidenta madrilenya. Ayuso ha renegat dels plans de l'extrema dreta responent a la pregunta del portaveu adjunt del PSOE, Jesús Celada, però ha aprofitat l'ocasió per abraonar-se contra l'esquerra madrilenya. 

Perdent els papers

Ayuso s'ha mostrat més disposada a no derogar les lleis per no donar motius a l'esquerra per queixar-se, que no pas per convicció. Tant és així que ha arribat a dir a Celada: "No tindran motius per anar a les pancartes com tant els agrada. No tenen motius; deixin de col·lectivitzar homosexuals i transsexuals perquè no derogarem cap d'aquestes lleis". 

Tot seguit, la presidenta ha tornat a treure ferro a la importància de defensar les lleis que protegeixen els drets del col·lectiu i ha divagat sobre el paper del PP com a defensor de les classes mitjanes i "els pencaires". "El 80% de les desigualtats les causa la desocupació, l'atur i vostès estan sent una fàbrica de pobresa i misèria. Ciutadans de primera i de segona no és igualtat, això és socialisme. De quina igualtat em parlen si estan arruïnant Espanya?", ha llançat la dirigent madrilenya.

Aquesta diatriba podria induir a pensar que Ayuso i el seu govern finalment donarien suport a derogar les lleis mencionades, però la presidenta madrilenya ha insistit a dir que no vol donar motius a l'esquerra perquè es manifesti en contra seva. 

Si bé ha abandonat a Vox en la croada contra els drets del col·lectiu LGTBI, no ho ha fet amb les seves polítiques fiscals, ja que la dirigent ha dut a la cambra una reforma fiscal que era "idea original de Vox", segon ha recordat Celada. 

Més tensions amb Vox

La presidenta madrilenya es troba en el centre de moltes tensions dins i fora del seu partit. En aquest cas és fora, concretament, amb el seu gran suport a la Comunitat de Madrid. Les lleis LGTBI no són l'únic punt de discòrdia entre les dues formacions. En el mateix ple la portaveu de Vox a l'Assemblea de Madrid, Rocío Monasterio, ha exigit aquest dijous a Isabel Díaz Ayuso, que elimini les subvencions a sindicats i ella contesta que responen a "criteris objectius" i que la seva tasca està recollida a la Constitució.

Una resposta inacceptable per Monasterio qui ha censurat que es dediqui aquesta quantitat als sindicats "de la falç i el martell", que són "corruptes". "Aquests mateixos sindicats que quan el cop d'Estat de Catalunya defensaven el dret d'autodeterminació, els mateixos que critiquen l'acord de Pressupostos, els mateixos que, a més, us munten vagues sanitàries en plena pandèmia, els mateixos que són amics de qui l'insulten cada dia aquí al Ple, els mateixos que cremen els carrers i que ho veurà vostè la setmana que ve", ha declarat.

 

 

Imatge principal: Isabel Díaz Ayuso, presidenta de la Comunitat de Madrid, durant els actes commemoratius de la Constitució / Efe