La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha tornat a parlar sobre les noves informacions de l'operació Catalunya que vinculen l'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy. En una entrevista aquest dijous a el Matí de Catalunya Ràdio, Ayuso ha afirmat que tot el que siguin "eines per part de l'Estat per protegir-se. Em sembla bé. Qualsevol estat al món, ho fa". En aquest sentit, ha justificat que tots qualsevol estat "normal i coherent" pren mesures per "protegir les seves institucions, les fronteres, els seus interessos i la seva sobirania". Amb tot, la presidenta madrilenya ha lamentat que amb l'operació Catalunya es repetirà "una invenció del relat", i finalment, "l'independentista que ha pegat un policia i que ha causat destrosses, seran els herois. Una mica com el que veiem a Euskadi amb els presos d'ETA, i s'acabarà culpant Mariano Rajoy". Ayuso ha tret el 155 a col·lació i ha assegurat que és "perfectament legal i és una eina que està dins de la Constitució". 

Porta oberta a García-Page

Amb la polèmica del PSOE i el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, a l'horitzó, Ayuso ha assegurat que seria "un error total" que el PSOE el deixés marxar perquè d'aquesta manera perdria una altra comunitat autònoma i seria per "fer-s'ho mirar". Davant la possibilitat que Page acabi fent el salt i deixi els socialistes per formar part de les files del PP, la presidenta madrilenya ha reconegut que quan ha calgut s'han entès. Tanmateix, preguntada directament per aquesta opció ha aprofitat per atacar Pedro Sánchez i ha afirmat que "m'agradaria que es respectés a cadascun com és. És el que passa als partits que no actuem com a sectes". 

Ayuso no ha desaprofitat l'oportunitat de carregar contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a qui ha responsabilitzat de menysprear Joaquin Leguina o Felipe González "no pot ser que aquelles persones que han governat perquè han aconseguit àmplies majories, siguin menyspreats dins del seu partit perquè no segueixen una línia marcada", que segons la popular "és la realment deslleial amb les sigles. El socialisme no és el que hem vist fins ara, o és el que sempre ens van dir que era". 

Ayuso contra la llei d'amnistia 

Després de l'acord entre el PSOE i els partits independentistes per aprovar la llei d'amnistia, la popular ha tornat a criticar durament el govern de Pedro Sánchez, que segons ella aprova una amnistia per "mantenir-se a la Moncloa". "S'han anat saltant els reglaments jugant amb els informes dels lletrats" del Congrés, i el govern espanyol s'ha erigit en els tres poders sense pensar "en cap moment en l'interès ni dels catalans ni dels espanyols, tot per mantenir a Sánchez a la Moncloa". "Aquest govern està agafat amb pinces", ha insistit Ayuso, qüestionant-se els interessos que tenen en comú "l'esquerra de Sumar i la dreta de Junts". 

Ayuso ha reiterat la idea que Espanya va pel camí de ser una dictadura, i ha assenyalat que "no s'hi entra de cop, s'hi entra a poc a poc i arriba un moment que comencen a intervenir la vida diària sense adonar-se'n". "Es comença a assenyalar a presentadors i a fer política amb els diners dels ciutadans", ha dit. En aquest sentit, la dirigent popular ha criticat la suposada manipulació de TVE per part de l'executiu espanyol "el que estic veient aquests dies a TVE no ho havia vist mai". També ha apuntat que s'estan fent llistes negres amb jutges.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!