La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha afirmat aquest dijous que "l'independentisme és un negoci que roba" als catalans i a la resta dels espanyols. Ho ha expressat al ple de l'Assemblea en resposta a una pregunta del portaveu del PP, Alfonso Serrano, sobre els resultats del viatge que va realitzar Catalunya la setmana passada.

Díaz Ayuso ha explicat que el viatge li va servir per comprovar que "el nacionalisme català s'està enfonsant i probablement aquest sigui un dels motius pels quals estan tan nerviosos i han necessitat remoure l'espantall contra Madrid perquè sembla que això cotitza més entre els independentistes, promoure l'odi".

Per a la presidenta madrilenya, els ciutadans i les empreses que venen de Catalunya a Madrid "se senten més catalans i més lliures aquí que allà i s'adonen que durant anys els han estat venent una sort de negoci que l'únic que ha fet ha estat robar-los a ells i a la resta dels espanyols". Durant molt temps, els independentistes "han estat preocupats en com retolar comerços, com saquejar empreses, com acabar amb la llibertat de tots els catalans", ha afirmat Díaz Ayuso.

La presidenta madrilenya ha assegurat que, en el seu viatge a Catalunya, va tenir l'ocasió de parlar amb comerciants, hotelers, amb la comunitat educativa, amb "defensors de l'espanyol a Espanya" i també amb la societat civil, que estan "cansats" que els "asfixiïn a impostos" i de no tenir llibertats per moure's.

Ha apuntat que els independentistes, que tenen Catalunya "sumida en una absoluta depressió", estan gastant a l'any 1.700 milions en accions independentistes, quan, segons el seu parer, "no estan les coses a Catalunya" per a aquestes despeses.

Les diferències en els impostos

Díaz Ayuso ha detallat que una persona que cobri 16.000 euros a l'any paga un 6% més d'impostos a Catalunya que a Madrid, un sou mitjà de 30.000 euros paga un 16% més d'impostos a Catalunya que a Madrid, uns pares que vulguin donar la seva casa als seus fills hauran de pagar un 97% més d'impostos a Catalunya que a Madrid i una persona soltera de 30 anys que hereti un habitatge de 300.000 euros a Catalunya pagarà el doble d'impostos que a Madrid.

Per això, ha afirmat que "l'independentisme és un negoci que roba i que durant anys ha pretès dir-li als catalans que era Espanya qui els robava". Segons la seva opinió, "cada vegada està més clar que l'independentisme divideix, empobreix, treu drets constitucionals i entristeix perquè la immensa majoria de la societat civil catalana amb la que hem estat ens ha dit que està desitjant venir a Madrid o que polítiques com les que apliquem a Madrid per fi arribin Catalunya".