La presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha visitat aquest dissabte Catalunya per donar suport al candidat del Partit Popular a les eleccions catalanes, Alejandro Fernández. En la seva arribada, la popular ha assegurat que "és un delicte que a Catalunya, amb el clima que hi ha, estigui tot tancat", en referència a les mesures contra el coronavirus adoptades per la Generalitat.

Ayuso ha defensat així que "els tancaments massius, sense estratègia, sense estudi, no estan servint per a res" i ha posat Madrid com a exemple de bona gestió de la pandèmia. Aquestes declaracions arriben en ple pic assistencial de la tercera onada, en què Catalunya té les Unitats de Cures Intensives al límit.

Alhora, la popular ha advertit que el president del Govern, Pedro Sánchez, "no farà res fins que passi la campanya" catalana per frenar els contagis. "No farà res fins que passin aquestes eleccions on tant ha posat en joc: ha posat en joc un ministre que ha donat l'esquena a la major epidèmia que ha patit Espanya en tot un segle", ha lamentat en referència al candidat de PSC a la Generalitat, l'exministre de Sanitat Salvador Illa.

En aquest sentit, Ayuso ha retret a Illa que ha "enfonsat Madrid" per "guanyar-se el favor" dels independentistes. "El socialisme a Catalunya és independentisme. Els dos pretenen la sumissió i la dependència de la ciutadania", ha afirmat.

Sobre Illa, la madrilenya ha criticat que abraci l'independentisme i avisa els votants constitucionalistes que és un "error" pensar que el candidat més adequat és ell: "El seu únic mèrit és ser català, per la resta és un desastre i la seva inacció davant la pandèmia ha permès que moltes famílies veiessin negocis arruïnats".

"Espoli català"

Ayuso també ha criticat la política fiscal catalana pel nombre d'impostos propis existents i l'ha vinculat també amb l'independentisme: "El negoci de l'independentisme ha espoliat les classes mitjanes per fer el que els doni la gana". Ayuso, que ha centrat bona part de la seva intervenció en parlar d'economia, ha demana a la societat catalana que reaccioni davant aquest "espoli". "No s'entén que els serveis públics es vegin minvats o que els independentistes se saltin les normes i no passi res. Es comença per aquí i s'acaba amb la llibertat de la vida de totes les famílies", ha avisat.

La presidenta madrilenya recorda que Catalunya té un reguitzell d'impostos propis que el Govern s'ha "inventat" per anar en contra de les classes mitjanes: "Qui roba a qui?", es pregunta. Segons Ayuso, impostos com el de successions s'han d'eliminar perquè "els ciutadans no estan per treballar per als polítics". Ayuso creu que quan l'independentisme "està fort" és quan pitjor va l'economia catalana i posa com a exemple la gestió de la pandèmia. La presidenta de la Comunitat de Madrid ha tret pit de la gestió feta pel seu govern i considera un error els tancaments massius a la restauració o el comerç que s'han fet a Catalunya.