La destitució del coronel Diego Pérez de los Cobos, pel seu informe ple de tergiversacions sobre la manifestació del 8-M, ha provocat un nou terratrèmol polític. Davant la decisió del ministre Marlaska, la dreta ha corregut a fer costat a l’excap de la Comandància de la Guàrdia Civil a Madrid. Entre ells, la presidenta madrilenya Isabel Díaz Ayuso, que ha expressat “estupor” pel cessament. El qualifica d’”heroi de la democràcia espanyola” pel seu paper en la repressió policial de l’1-O.

En un comunicat, la presidenta de la Comunitat de Madrid assegura assistir “amb estupor, com la majoria dels espanyols, a la destitució per motius polítics d’un servidor de l’Estat amb un irreprotxable full de serveis”. En aquest sentit, afirma que “el coronel Diego Pérez de los Cobos és un heroi de la democràcia espanyola a qui devem, entre moltes altres coses, la defensa de l’ordre constitucional l’1-O de 2017”. El descriu com un “professional íntegre i independent, amb un esplèndid full de serveis i que va arriscar la seva vida al País Basc durant els anys més durs del terrorisme etarra”.

"Diego Pérez dels Cobos ha estat cessat per col·laborar amb la Justícia investigant presumptes delictes del govern durant la crisi de l'coronavirus. Es tracta d'una maniobra impròpia d'un sistema democràtic que definitivament fa saltar totes alarmes", denuncia Ayuso. I afegeix: "El govern creua una nova línia vermella i llança un avís a navegants: Sánchez i Iglesias no volen professionals independents, busquen la submissió".

 

EN DIRECTE | L'última hora sobre el coronavirus i les seves afectacions a Catalunya, Espanya i el món

MAPA | Els contagis de coronavirus a Catalunya per municipis i barris

MAPES | L'impacte del coronavirus a Catalunya per regions sanitàries

🔴 Segueix ElNacional a Telegram