El cinquè dia de manifestació en contra de l’amnistia ha convocat aquest dimecres a la nit poc més d’un miler de persones a la rodalia de la seu del PSOE, al carrer Ferraz de Madrid. El to ha estat el mateix de les darreres jornades, de ràbia i exaltació contra els plans de Pedro Sánchez amb Junts, però avui hi havia consignes perquè no es repetissin les escenes de violència de les jornades anteriors que van sumir en el caos els carrers que envolten la seu socialista més important. De fet, els concentrats han fet crides a “no donar excuses” a la policia perquè carregués. Unes 1.500 persones s’han mobilitzat segons dades de la delegació del govern central a Madrid.

🔴 Manifestació a Ferraz, DIRECTE | Protestes avui a Madrid contra l'amnistia
 

Els manifestants s’han anat acumulant des de les 8 del vespre i allà s’han trobat una desena de furgonetes de la policia i una xarxa de tanques que custodiaven el carrer Ferraz. El perímetre estava tancat. La cridòria, tot i la baixada en participació, s’ha mantingut constant des de l’inici de la mobilització, convocada a través de les xarxes socials i secundada per Vox. Hi ha hagut crits contra la violència i els concentrats han xiulat als que apareixien a la concentració amb la cara tapada, que han estat puntuals. “No som CDR”, clamava una pancarta que situada a primera fila.

No som CDR Manifestacio Ferraz Jaume Vich
Manifestants amb una pancarta on es llegeix: "No som CDR" a Ferraz / Foto: Jaume Vich

Un mar de banderes espanyoles ha inundat l’encreuament entre carrer Ferraz i el carrer Marqués d'Urquijo, malgrat la presència d’alguna bandera franquista. A diferències dels dies anteriors, no hi ha hagut cap intent de trencar les tanques ni han amenaçat de superar el cordó policial, format per una desena de furgons de la policia nacional. Tan sols en un moment, un grup d’exaltats han començat a cantar l’himne de la Falange, que ha estat respost amb xiulets. En el tram inicial i a diferència d’ahir no s’han llençat ni petards ni ampolles de vidres als agents de la policia.

El repertori de càntics i consignes ha entrat en bucle a mesura que ha avançat la nit freda que viu la capital espanyola. “Que te vote Txapote”, “Pedro Sánchez hijo de puta”, “Felipe masón defiende tu nación” o “dónde está no se ve el gallego del PP” han estat els grans triomfadors de la nit, per bé que el que més xivarri ha aixecat ha estat els insults contra Carles Puigdemont, a qui, com sempre, li han desitjat que vagi a la presó.  En qualsevol cas, la manifestació ha perdut pistonada aquest dijous després dels aldarulls violents d’aquesta setmana. La convocatòria ha coincidit amb un partit del Madrid de Champions i és la vigília d’un festiu a la capital madrilenya, que demà celebra el dia patronal de l’Almudena.