La presidenta de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha tornat a venir a Catalunya per mostrar suport al candidat popular a les eleccions del 14-F, Alejandro Fernández, i atacar l'independentisme. En un acte durant la seva segona visita de campanya, Ayuso ha acusat els independentistes d'imposar una ideologia "totalitària" i posar-la per davant de l'economia, la cultura i la convivència.

Ayuso també ha aprofitat l'ocasió per anunciar que Madrid homenatjarà l'advocat de l'Estat que va denunciar la immersió lingüística per demanar l'escolarització en castellà de la seva filla. Al mateix temps, ha assegurat que a Catalunya s'adoctrina els nens "des de la seva tendra infantesa". 

L'independentisme segons Ayuso: "ideologia totalitària que ha fet mal a Catalunya"

"Ser patriota és estimar, ser nacionalista és rebutjar l'altre", ha assegurat Ayuso, assenyalant els independentistes. Segons la presidenta de Madrid, els partits independentistes actua per "por" i "inferioritat" i són independentistes abans que catalans. "Per això, han fet tant de mal a Catalunya, per la seva ideologia totalitària", ha remarcat.

Ayuso també s'ha vantat de les millors condicions fiscals de la capital espanyola, i ha assegurat que Madrid supera Catalunya en PIB, renda per càpita i llocs de treball, mentre que Catalunya té "quinze impostos propis davant els tres que només té Madrid". "Catalunya ja no és l'enveja de res després de ser la referència de tots. On queda la vocació mediterrània?", ha qüestionat.

La resposta a Torrent: "Soc aquí perquè soc espanyola"

Ayuso referma que Catalunya queda al servei del 3% i que, d'aquesta manera, hi ha llocs a Catalunya on la gent ni vol passar. "Estan fent una Catalunya invivible", ha assegurat, tot assenyalant que "tots els nacionalismes són així". "S'ha de treure Catalunya d'aquestes formes de delinqüències", ha demanat.

La presidenta de Madrid no ha desaprofitat l'oportunitat per respondre al president del Parlament, Roger Torrent, que va qüestiona les visites d'Ayuso a Catalunya. "A Espanya no es ve ni es va, a Espanya s'hi és. I jo soc aquí perquè soc espanyola", ha conclòs.