El jutge Llarena ha tornat a veure les seves aspiracions d'extradir el president a l'exili Carles Puigdemont frustrades. Clara Ponsatí, eurodiputada per Junts per Catalunya i actualment a l'exili, ha avisat a Llarena que està comprant "números a una loteria que no guanyarà mai". 

L'eurodiputada ha assenyalat en una entrevista a TV3 que la croada de Llarena no arribarà a bon port a cap jutjat europeu democràtic. Tot i això, el jutge del Suprem no defalleix en la seva persecució als polítics catalans exiliats, en especial al president Puigdemont. "Quan el president Puigdemont va pel món, el jutge Llarena surt a caçar-lo", ha assegurat Ponsatí. 

L'eurodiputada ha reconegut que: "El problema no és només del senyor Llarena. Ell forma part de l’engranatge de l'Estat". Malgrat saber que es troba en punt de mira de l'Estat espanyol Ponsatí ha celebrat: "Es manté la nostra llibertat arreu d'Europa". 

En l'entrevista l'eurodiputada ha deixat clares les seves intencions de tornar com una persona lliure a Catalunya. "Tinc clar que vull tornar a Catalunya lliure. Hem demostrat que aquesta és la nostra voluntat i que lluitarem per tornar lliures", ha sentenciat. 

Nova estocada a Espanya

La decisió del tribunal italià no només és un embat a la credibilitat del jutge Llarena, sinó també de l'Estat espanyol. Així ho comparteix Carles Puigdemont, qui en una roda de premsa posterior a la seva compareixença ha advertit: "És el moment de dir a Espanya: prou".

Puigdemont ha demanat autocrítica a Espanya i ha insistit que aquesta via no permetrà acabar amb el conflicte: "Així no". El president a l'exili ha assegurat que si l'Estat espanyol insisteix en la mateixa estratègia "es continuaran estavellant"; que la reputació d'Espanya quedarà molt tocada i deteriorada; i que aquest camí no fa més que dificultar la resolució d'un conflicte que és polític

"Amb aquests tres mandats d'arrest, Espanya no ha obtingut cap dels seus objectius polítics, i dic polítics perquè és evident que Espanya fa servir el poder judicial, que és fonamental a l’Estat de dret, per aconseguir objectius polítics", ha retret. 

L'experiència dels anteriors fracassos de la justícia espanyola d'extradir-lo han fet que el president Puigdemont afrontés amb certa tranquil·litat el nou intent de Llarena. "Estava tranquil, perquè sabia que acabaria així, però, dit això sento lògica indignació cap a tots aquells intenten dificultar la meva feina", ha declarat. 

 

 

Imatge principal: Clara Ponsatí i Toni Comín reben a Carles Puigdemont a la sortida del jutjat de Sàsser / ACN