"Ve una gropada a tots els nivells. Com si les gropades vingués en circumferències concèntriques. Al nostre país, al petit, als Països Catalans, a l'Estat i, després, al món". Aquest ha estat l'advertiment que ha fet el cantautor Lluís Llach en acabar la presentació de l'enregistrament que del concert que va protagonitzar al Palau Sant Jordi el passat 18 de desembre organitzat per Debat Constituent.

Llach ha apel·lat a estar preparats davant d'aquesta onada que, segons ha pronosticat, sacsejarà a tots els nivells. "Ens hem de preparar servant els nostres valors per salvar tot allò que puguem. Vénen temps molt difícils per tots nosaltres, per tant, hi hem de ser-hi. Quan ve el temporal, hem de ser-hi. No ho oblideu mai. És quan el vaixell s'enfonsa que s'hi ha de ser per salvar-lo", ha advertit Llach.

Llach ha fet aquestes reflexions després d'assistir a la sala Dolby Cinema de La Maquinista de Barcelona a la projecció del concert del Palau Sant Jordi del passat mes de desembre en qualitat immersiva. Aquest va ser el primer esdeveniment en directe que TV3 va emetre en proves 4K HDR, juntament amb Mediapro.

Debat Constituent

El cantautor ha subratllat que les innovacions tecnològiques serveixen per per "trencar les pròpies costures i els propis límits" i ha lligat aquest objectiu "d'anar més enllà", amb la feina del Debat Constituent amb què, segons ha subratllat, es preten també innovar políticament. "Amb una participació franca i sincera de la gent, de qui té el nucli de poder polític que hauria de ser la gent, a participar, per definir un país nou", ha argumentat.

El concert de Llach de desembre passat va representar el seu retorn als escenaris en un acte organitzat per Debat Constituent per difondre la darrera etapa del debat, en què es convida la gent a respondre un qüestionari sobre com hauria de ser una futura constitució catalana. El resultat d'aquest procés es traslladarà a les forces polítiques catalanes.

El cantautor de Verges va actuar acompanyat d'artistes com Joan Dausà, Suu, Natxo Tarrès de Gossos, Gemma Humet, Joan Reig d'Els Pets, Montse Castellà, Els Catarres, el Mag Lari i la ballarina Marta Carrasco. Alguns d'ells l'han acompanyat també avui a la projecció.