El pilot d'un avió Eurofigther, Borja Aybar, que tornava de participar en els actes militars a Madrid amb motiu del Dia de la Hispanitat, ha mort a l'estavellar-se el seu aparell de la Base Aèria d'Albacete Los Llanos, a la zona del parc de la Pulgosa, segons han informat fonts del 112.

L'accident ha passat a les 12.09 hores i a la zona treballen bombers, Policia Nacional i personal sanitari. L'accident s'ha produït durant la maniobra d'aproximació per aterrar. A hores d'ara, l'Exèrcit de l'Aire està investigant les causes de l'accident, que són desconegudes.

El president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, es desplaçarà a la base de Los Llanos, juntament amb María Dolores de Cospedal, després de saludar el Rei a la recepció al Palau Reial. El president de Castella-La Manxa, Emiliano García-Page, ha donat el condol a la família, just quan estava tornant de la mateixa desfilada i també ha confirmat l'assistència als actes que se celebraran a la Base Aèria de Los Llanos per honrar al pilot mort.

Els avions del tipus Eurofighter Typhoon (foto inferior) estan en servei a la Royal Air Force britànica, la Luftwaffe alemanya, la Força Aèria Italiana, l'Exèrcit de l'Aire d'Espanya i la Força Aèria Austríaca.

Spanish Eurofigther RIAT 2007 wikimedia