1. Una independentista que avala Duran

L'assemblea de la intercomarcal Barcelona ciutat d'Unió escollirà dimecres que ve Josep Antoni Duran i Lleida com a candidat a les generals, si no hi ha cap sorpresa. La intercomarcal està presidida per Sònia Recasens, participant de la Via Lliure independentista a la Meridiana, tal com va informar El Nacional. Per altra banda, el consell nacional del partit del 7 de novembre ratificarà les llistes. Tot apunta que Josep Sánchez-Llibre farà tiquet electoral amb Duran; Montse Surroca anirà, per Girona; Miquel Padilla per Lleida i Martí Barberà per Tarragona.

COsDFSrWoAAIbya

2. Quan Forcadell era vicepresidenta

Una de les crítiques més repetides a la futura presidenta del Parlament, Carme Focardell, és la seva inexperiència. Però no seria exactament així. A més de ser presidenta de l'ANC, Forcadell té un llarg històrial de serveis com ara haver estat vicepresidenta de la Plataforma pel Dret a Decidir, organitzadora de les grans primeres manifestacions pel Dret a Decidir. Carme Forcadell va ser la número dos de Josep Cruanyes, després de la batalla campal que va viure l'entitat a l'estiu de 2008, entre els "decididos", liderats per Mònica Sabata i per Gerard Fernàndez, un dels homes forts d'ERC al Baix Llobregat i els independentistes, liderats per Forcadell, Cruanyes i Elisenda Romeu. Les formes d'aquests últims van acabar al jutjat.

junta

3. Indepes d'ICV i EUiA volen acord a tres bandes

Acord d'Esquerres per la República Catalana han emès un manifest amb què demanen a JxSí, CUP i CSQP un acord per bastir el procés constituent amb un govern amb un "fort perfil social".

4. El TSJC busca les pessigolles a Mas-Colell i Vilajoana

L'instructor del TSJC del cas del 9-N ha emès un nou requeriment de documentació a diversos implicats en el procés participatiu. Destaquen dues peticions, una al conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, sol·licitant els diners esmerçats en la consulta; i una segona, a un dels poquíssims homes de confiança directa d'Artur Mas, el secretari general de Presidència, Jordi Vilajoana.

5. Es refreda l'FP per toreros

La polèmica FP per a toreros ha caigut en desgràcia. Segons ha pogut saber El Nacional, dilluns hi havia reunió dels directors generals d'Ensenyament de les comunitats autònomes al Ministeri d'Educació, a l'ordre del dia l'aprovació del reglament. Un pas necessari per tal que s'elevi a la reunió entre els consellers d'Ensenyament i el ministre. Finalment, l'aprovació de la FP de tauromàquia va caure misteriosament de l'ordre del dia.

6. DemoCat amb ERC?

Demòcrates de Catalunya celebrarà el seu congrés fundacional el 7 de novembre. Per tant, anirà més just que un pany de cop que pugui concórrer a les espanyoles. A hores d'ara, no ha decidit res. Si bé descarta anar-hi sola, no descarta concórrer amb ERC, més que no pas amb CDC, en cas que a Barcelona les dues formacions vagin per separat.

7. Funcionaris de l'Estat convidats a jurar bandera

Els 1.700 funcionaris de l'Estat a Lleida han rebut una carta del director de l'Acadèmia de Suboficials de Talarn, al Pallars Jussà, convidant-los a jurar bandera a la instal·lació aquest dissabte.

8. La intervenció de l'Hospital de Mataró i la CUP

La decisió de la Generalitat d'intervenir l'Hospital de Mataró ha generat tot tipus de suspicàcies. La més ferma la interpretació política que veu en la decisió una picada d'ull a la CUP en plenes negociacions de la investidura. L'Hospital està administrat pel Consorci Sanitari del Maresme, una fórmula pública-privada que la CUP ha criticat amb vehemència durant la legislatura.

9. Pipo Carbonell, president del Consell de BTV

Josep Maria Carbonell exercirà com a president del Consell d’Administració de BTV fins al desembre del 2016, i agafa el testimoni de Carlos Nieto al capdavant del Consell. Carbonell va ser diputat del PSC. Curiosament, l'any 2008 Ciutadans li va organitzar una manifestació en contra quan Carbonell era president del Consell Audiovisual de Catalunya. Segons Albert Rivera, Carbonell va castigar als grups de comunicació que havien estat crítics amb el govern d'aleshores quan va atorgar les llicències de ràdio.

10. ICV ajorna el Consell Nacional

Aquest dissabte ICV havia de celebrar un consell nacional extraordinari amb la vista posada al 9N. Finalment l'ha ajornat per celebrar-lo a mitjans de la setmana vinent. "Falten serrells per tancar", asseguren fonts del partit.

11. Opinió Republicana

Nou invent de la factoria del departament de Comunicació d'ERC: L'Opinió Republicana. Un blog en el qual militants, simpatitzants i càrrecs hi aboquen els seus articles i pensades. El blog el coordina una de les més veteranes i eficients responsables de premsa del partit: Iolanda Llambrich.

12. De Ciutadà a regidor; de regidor a diputat

Antonio Espinosa és diputat de Ciutadans del Parlament sorgit del 27S. Tot apunta que en serà portaveu d'afers econòmics. Per fer aquesta feina, Espinosa ha decidit deixar la seva acta de regidor a l'ajuntament de Manresa.

13. La CUP vol el CADCI

La CUP de Barcelona ha presentat una proposta a l'Ajuntament per tal que compri l'edifici de l'històric Centre Autonomista de Dependents de Comerç i de la Indústria (CADCI) a la Rambla Santa Mònica de Barcelona. Actualment l'edifici és propietat de l'Estat i la CUP hi vol instal·lar l'arxiu digital dels Papers de Salamanca.

14. Joan Carles I, enamorat del vi francès

El rei Joan Carles de Borbó aprofita l'agenda lliure que li permet la seva jubilació. Com exemple, la visita del passat 14 d'octubre a un celler de fabulosos vins de Bordeus. Segons informa el diari Sud Ouest, el monarca va tastar els vins del Château Tour Saint-Christophe. Una delícia. I, a més, es va fer una foto.

soudest

15. Manos Limpias no pot contra Colau

La Justícia no admet una querella de Manos Limpias contra Ada Colau. El sindicat ultra va interposar la denúncia judicial contra l'alcaldessa de Barcelona i altres regidors de l'Ajuntament per "prevaricació", que entenia que es perpetrava per la suspensió de llicències urbanístiques. El passat 16 d'octubre, la jutge d’instrucció 20 de Barcelona que instruïa el cas va dictar una resolució que rebutjava la querella.

16. Anglada torna a tenir partit

Anunciàvem fa pocs dies que Josep Anglada, l'etern regidor xenòfob de Vic, tornaria a tenir partit. Aquesta setmana l'ha presentat: Front Nacional Identitari Català. 

Postres de Músic

El NODO alemany explica la trobada de Franco i Hitler a Hendaia 75 anys després. /// Enèsima multa per al CAT. /// Multaria la UEFA a Puyol?