La jutgessa del Jutjat de Vigilància Penitenciària número 5 de Catalunya ha autoritzat aquest dilluns un permís de sortida tres dies per al conseller, Quim Forn, que compleix condemna a la presó de Lledoners. En una interlocutòria la jutgessa avala la sortida "atenent el conjunt de factors positius i de l'evolució general favorable" de Forn, que dimarts 28 de juliol va tornar al centre penitenciari després de suspendre-li la mateixa jutgessa el tercer grau.

Tampoc no aprecia un risc de reiteració delictiva ni d'infracció de condemna per denegar la sortida per tres dies, i recorda que els seus altres permisos s'han desenvolupat "sense incidències".

El Jutjat realitzarà "un seguiment específic del resultat" d'aquest permís, per la qual cosa, un cop acabi el permís, el centre penitenciari haurà d'informar del seu resultat i d'eventuals incidències abans de sol·licitar un altre.

La Fiscalia es va oposar al permís

El Ministeri Fiscal, com ja és habitual, es va oposar a la concessió d'aquest permís per a Forn, que sí que va rebre un informe favorable per part de la Junta de Tractament Penitenciari de Lledoners.

A la interlocutòria d'aquest dilluns, la jutgessa rebutja els arguments de la Fiscalia sobre la denegació del permís: "No pot pretendre's que la condemna penal s'estengui a una condemna de l'itinerari penitenciari de l'intern, obstaculitzant i impedint situacions de possibles autoritzacions de permisos ordinaris de sortida, obtenció d'altres beneficis penitenciaris i modificacions progressives de la seva classificació, la qual cosa sembla oblidar reiteradament el Ministeri Fiscal."

I recorda, a més, que en febrer l'Audiència Provincial de Barcelona va confirmar en apel·lació la decisió del Jutjat de concedir un permís a un dels condemnats per l'1-O.