A una setmana de la manifestació contra el veto als eurodiputats empresonats i exiliats, que tindrà lloc a Estrasburg del proper 2 de julioll'ANC ja té confirmats 64 autobusos i dos vols xàrters, segons ha pogut saber El Nacional. Des de l'entitat sobiranista, a més, es mostren convençuts de que la xifra d'autocars, que organitzen les territorials i sortiran d'arreu del país, anirà augmentant en els propers dies. 

La manifestació, convocada pel Consell de la República i que compta amb el suport de l'ANC, té com a objectiu demanar al Parlament Europeu que no exclogui els eurodiputats electes Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín. També es vol visibilitzar la causa catalana i la situació dels presos polítics, i exigir a "l’Estat espanyol que compleixi la resolució del Grup de Treball de Detencions Arbitràries del Consell de Drets Humans de l’ONU i alliberi els presos polítics".

La convocatòria començarà a les 9 del matí davant del Parlament Europeu, concretament al Pont Josep Bech cantonada amb Rue Lucien Febvre, coincidint amb l'entrada dels eurodiputats dins l'edifici. L'acte central, però, no serà fins les 12 del migdia, al mateix punt i aprofitant la pausa per dinar del parlamentaris, i està previst que sigui en aquest moment quan hi hagi la part més política de l'acte, amb parlaments dels convocants. 

Fa algunes setmanes l'ANC ja va començar a preparar tota la logística de la mobilització organitzant viatges en autobusos i avions fins a la ciutat francesa i, a hores d'ara, encara es mantenen les inscripcions obertes. Els tiquets de bus posat a la venda van dels 95€ als 260€, en funció de si s'agafen nits d'hotel o només el transport amb anada i tornada el mateix dia, i els avions ronden els 500 euros.

En el següent mapa es poden consultar els horaris i localitats des d'on sortiran els autocars organitzats. 

Elaboració: Cèlia Forment

Manifestacio Brussel·les estelada - Efe
PARLAMENT EUROPEU MAPA: els autocars i avions a Estrasburg el 2-J Cèlia Forment i Bori