Àustria ha decidit aïllar aquest dijous el Tirol, focus del coronavirus al país, per intentar contenir la propagació de la infecció. La regió, tot i que només representa el 8,5% de la població, té el 23% dels casos de coronavirus registrats al país. De moment es permet circular per anar a treballar, però només poden entrar-hi aquells que viuen i treballen en sectors estratègics, i sortir de casa per adquirir productes de primera necessitat. 

Així ho ha decidit el govern regional, després de rebre moltes crítiques per haver mantingut la zona oberta i haver permès que continués la temporada d'esquí. D'aquesta manera, el Tirol segueix els passos d'Itàlia, que va decidir confinar la Llombardia per evitar la propagació de la malaltia. 

El cas contrasta amb Madrid on, malgrat les crítiques, ni el govern autonòmic en primera instància ni tampoc el central, un cop assumides les competències amb l'estat d'alarma, s'ha decidit confinar. La capital espanyola té el 40% dels casos de tot l'estat i el 65% dels morts. Tampoc s'ha permès confinar Catalunya, malgrat que la Generalitat ho ha demanat reiteradament, mentre que sí que s'ha acceptat aïllar les Illes Balears i limitar l'accés a les Canàries. 

Aquestes diferències han provocat multitud de crítiques, entre elles la del president Quim Torra.