La delegació d'Ausbanc a Catalunya ha dimitit en bloc després que divendres passat, fa just una setmana, el president de l'entitat, Luis Pineda, fos detingut per presumptes extorsions a altres bancs. Així ho ha anunciat la fins avui delegada a Catalunya, Montse Andrés, a El Món a RAC1, on ha deixat clar que la seva decisió "és irrevocable" i ha alertat que potser emprendran accions legals, "per defensar la nostra reputació i el nostre prestigi", ha expressat. 

Ahir van enviar un burofax al seu company de Girona i als quatre advocats de la delegació catalana per comunicar-los la decisió per resoldre el seu "contracte amb Ausbanc". "Estem consternats", ha exposat, i ha afegit: "Nosaltres hem treballat sempre creient en allò que fèiem i gaudint-hi".

Andrés, dessolada i dolguda, ha defensat la seva "honestedat" i ha assegurat que està "tranquil·líssima" perquè el seu nom "no sortirà enlloc". Això sí. S'ha lamentat de les pràctiques de l'entitat que des d'aquí desconeixien perquè "mai havia sospitat" de Pineda. "Se m'escapa que la cúpula anés demanant diners als bancs perquè ens anava molt bé. Teníem molta feina, feina real i feina honesta", ha relatat.

"Ausbanc Catalunya es finançava de les visites que teníem i de les quotes dels socis i això anava directament a Madrid", ha explicat, tot i que no esperava que a la capital espanyola els objectius fossin uns altres.

"Hem fet coses molt importants, ara es parla com si fossim una tapadera, però qui va presentar una clàusula sòl que va alinear els aspectes hipotecaris vam ser Ausbanc, que va beneficiar tres milions de persones, i ho vam fer tot en l'àmbit jurídic, mai extorsionant ningú", ha sentenciat.