Nova filtració de les declaracions dels imputats en el cas contra el Govern i la Mesa del Parlament pel referèndum. Eldiario.es publica ara la declaració de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell davant el Tribunal Suprem que la va enviar a passar una nit a la presó d'Alcalá Meco el 9 de novembre passat.

Forcadell va acatar el 155 i va negar que hi hagués risc de reiteració del delicte. "Precisament perquè hem acatat el 155 la reiteració és impossible". La declaració la fa durant l'últim torn de paraula, amb el micròfon apagat, el que fa que sigui inintel·ligible el que diu.

Forcadell, a preguntes del seu advocat, nega haver tingut cap actitud violenta ni haver-se alçat contra l'Estat espanyol.

Sobre la mobilització del 20 de setembre davant el Departament d'Economia, Forcadell nega rotundament també la violència i explica quina era la situació: "Jo l'únic que vaig veure va ser uns vehicles danyats, el 20 o 21 de setembre, que els vaig veure a la nit, però no en quines circumstàncies, i no vaig veure cap altre acte de violència, senyoria".

A preguntes de la Fiscalia, l'expresidenta del Parlament torna a negar la violència i exposa: "Jo no he sabut fer-ho millor, potser, però sempre he defensat que al Parlament es pot parlar, l'únic límit és el respecte als drets humans i en contra de la violència. No hi ha cap acte parlamentari de violència, una altra cosa és la implementació, el que passi, senyoria ".

En un altre punt de la delcaració, i també en ser preguntada per la fiscal sobre si va proclamar el resultat de les propostes sobre la república, Forcadell assegura que na va "proclamar res" sinó que va dir que havien estat aprovades o suspeses, "com en atres ocasions".