El comissari jubilat i en presó provisional José Manuel Villarejo ha difós un àudio des de la presó amb l'ànim d'exercir, segons diu, el seu "dret de rectificació" i defensar el seu "honor". Hi acusa el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, de controlar "per al PSOE" el sumari de la seva causa i al CNI que dirigeix Félix Sanz Roldán, de "tolerar" les filtracions dels seus enregistraments, que només "beneficien populistes i independentistes". "Si algú vol fer mal a la monarquia amb mi que no hi comptin", afirma.

L'àudio, a què ha tingut accés Europa Press, el va ser gravar la seva dona, Gema Alcalá, el 23 de desembre a les 10:25 hores, i és una declaració via telefònica des de la presó d'Estremera, segons ella mateixa ha explicat. Després d'identificar-se com a José Villarejo, el comissari jubilat, investigat per organització criminal, suborn, extorsió i blanqueig, entre altres delictes diu que vol que "tots puguin sentir" la seva versió, ja que, segons ell, el mantenen empresonat "per evitar que pugui parlar" i es "defensi de tanta falòrnia i tanta mentida".

En primer lloc, es refereix a la reunió entre l'advocat de la seva esposa, Javier Iglesias, i els fiscals d'Anticorrupció encarregats de la seva causa, el contingut de la qual es va difondre la setmana passada i en la qual el lletrat els hauria ofert el silenci de Villarejo a canvi de la llibertat provisional. "És rotundament fals que enviés a ningú a veure cap fiscal", assegura en l'enregistrament.

Segons la seva versió, des de la fiscalia es va demanar una reunió amb el seu advocat i quan ell s'hi va negar van citar el de la seva esposa. "El meu advocat s'hi va negar perquè va posar com a condició que hi fos present el jutge De Egea, que han fet fora perquè volia posar-me en llibertat", diu en relació amb el que ha portat la instrucció del cas Tàndem i que ha abandonat l'Audiència Nacional al·legant "motius personals".

Villarejo afirma que a Anticorrupció li van dir que "si volia ser lliure hauria de col·laborar totalment i explicar-los-ho tot sobre les persones de nivell" amb les quals va tenir "relació", però "no tenien cap interès a saber detalls sobre dinars i reunions amb altres jutges i fiscals", sinó sobre la Corona.

Sobre parlar del Rei: "M'hi nego en rodó"

"Es pot comprovar molt fàcilment, només sentin les meves declaracions a l'Audiència Nacional (...) S'hi veu clarament que m'interroguen perquè expliqui coses contra el nostre Rei i com m'hi nego en rodó", diu Villarejo, que afegeix que "si algú vol fer mal a la Monarquia són els que s'abracen amb els advocats de Podem cada vegada que coincideixen amb ells". "Amb mi que no hi comptin, ja faran per a ells i la seva consciència, aquesta festa d'iluminati només busca destruir la Corona a qualsevol preu", afegeix.

El comissari jubilat, investigat en una macrocausa de la qual ja s'han obert vuit peces secretes separades, es refereix també a "les filtracions d'altres personatges" que se li atribueixen com a responsable i afirma que així "admeten que el CNI no serveix per a res, quan permet que un jubilat a la presó pugui posar en perill l'Estat".

Afirma que el director del CNI "sap i té controlat qui està filtrant" i assegura que "li van colar la xerrada amb Corinna", en la qual l'examiga del Rei emèrit parlava de presumptes negocis irregulars del Rei a l'estranger, "perquè es va confiar amb els de les abraçades pensant que els tenia controlats".

"Ell deixa que filtrin perquè s'alegra del mal que em fan apareixent jo com un xantatgista que tots temen. Però encara que Félix [director del CNI] vulgui destruir-me [...] per damunt de tot, crec que és un patriota i que assumeix que tot se li ha descontrolat i fa mal a qui havia d'haver protegit més. Per això espero que en algun moment posarà ordre a aquest despropòsit ja que només beneficia els populistes i els independentistes, els quals només volen fer mal a Espanya", diu Villarejo.

"Marlaska és un autèntic triler"

Així mateix, en el missatge gravat per telèfon Villarejo diu que "veu atònit com el PP es deixa muntar una segona Gürtel amb el tema Kitchen", una operació policial que investiga l'Audiència Nacional i amb què s'hauria pagat amb fons reservats el xofer de l'extresorer del PP Luis Bárcenas per sostreure-li documentació sensible que ell al seu torn s'havia emportat del partit quan el van despatxar.

"No s'adonen que des del juny qui controla i manipula per al PSOE el meu sumari és Grande-Marlaska. I és un autèntic triler manipulant causes, recordin el Faisà", afirma.

Diu que "fins i tot president del govern espanyol" l'ha "condemnat". "Soc culpable, ja no tinc solució. Millor que m'enviïn a Guantánamo", arriba a afirmar en l'àudio, en el qual també es refereix a la seva seguretat personal per dir que, si bé a l'inici de la seva estada a la presó el tracte era el "normal", ara està "preparat per al pitjor". "Em repugnen els miserables covards que volen utilitzar uns quants d'aquests funcionaris per fer la feina bruta que ells no s'atreveixen a fer", afegeix.