Més de quaranta anys després de la seva mort, el dictador Francisco Franco encara compta amb adeptes a l’estat espanyol. Un dels exemples és el restaurant El Cangrejo, situat a l’avinguda Deporte de La Solana, un municipi d’uns 15.000 habitants de la província de Ciudad Real.

Qualsevol que ho vulgui pot comprovar la devoció dels responsables del restaurant per Franco només despenjar el telèfon. La sorprenent resposta sempre és la mateixa: “Arriba España, dígame!”. Però la ideologia no es queda aquí. Les parets de l’establiment estan plenes de referències al dictador, i fins i tot els menús especials de Nadal porten per nom “Don José Antonio Primo de Rivera” i “Don Francisco Franco” -aquest últim, això sí, 5 euros més car-.

Preguntat per El Nacional, el responsable de l’establiment ha assegurat que una dictadura “seria millor del que tenim ara”, i diu que l’independentisme “es resoldria amb un parell de dies”. “Potser no cal una dictadura, però d’Espanya només n’hi ha una, gran i lliure”, hi ha afegit.