L'Audiència Nacional ha aixecat el secret de sumari de la investigació contra els set CDR empresonats i acusats de terrorisme. Així ho confirmen diverses fonts judicials, que assenyalen que l'aixecament va produir-se fa dos dies. No obstant això, des de les defenses denuncien que encara no han tingut accés al sumari de la causa i que no podran accedir-hi fins a la setmana que ve, quan el sumari sigui digitalitzat.

Segons explica a ElNacional.cat Eva Pous, una de les advocades d'Alerta Solidària que porta la defensa dels set CDR, les defenses han demanat a l'Audiència Nacional les còpies del sumari, que ara s'ha de digitalitzar. Aquest procés faria que fins a la setmana que ve els seus propis advocats no poguessin accedir als indicis que tenen en contra dels seus clients a través d'un núvol a la xarxa. No obstant això, segons assenyala Pous, ja han enviat un equip a Madrid per a demanar les còpies.

El passat 26 de setembre, el jutge de l'Audiència Nacional Manuel García Castellón va enviar els set membres dels CDR a presó provisional sense fiança després de quatre hores de declaracions. Els presumptes delictes: pertinença a organització terrorista, fabricació i tinença d’explosius i conspiració per a causar estralls. Els empresonats formarien part d'una suposada organització anomenada Equips de Resposta Tàctica (ERT).

El magistrat instructor va descriure aquests ERT com “una organització amb una estructura jerarquitzada que pretén instaurar la República Catalana per qualsevol via, incloses les violentes”.