L'Audiència Nacional revisa aquest dimecres els recursos contra la presó de cinc dels set integrants dels Comitès de Defensa de la República (CDR) empresonats des del 23 de setembre per terrorisme, entre els quals Ferran Jolis, que va admetre els fets davant de la Guàrdia Civil.

La secció segona de la sala Penal és l'encarregada d'estudiar els recursos d'aquestes cinc persones —Jolis, Guillem Xavier Duch, Eduardo Garzón, Xavier Buigas i Alexis Codina—, en una vista a porta tancada per a la qual no seran traslladats a l'Audiència Nacional, en estar representats per les seves defenses, que reclamen la seva posada en llibertat.

Aquests cinc recursos d'apel·lació són els que fins ara han arribat a la Sala Penal, si bé els altres dos membres del grup també han demanat de quedar en llibertat. En tots els casos la Fiscalia s'hi oposa, han informat a Efe fonts jurídiques.

Segons la investigació, que es va iniciar el 2017, els set detinguts podien haver incorregut en delictes de pertinença a organització terrorista, fabricació i tinença d'explosius i conspiració per causar estralls.

La setmana passada es va aixecar part del secret de sumari que pesa en aquest procediment, que inclou també una peça separada, que continua reservada, en la qual es va ordenar la clausura de les pàgines web de la plataforma Tsunami Democràtic, promotora de les mobilitzacions contra la sentència del procés, la qual també s'investiga per delictes de terrorisme.