Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l'expresident de la Generalitat, i la seva exdona, Mercè Gironès, continuaran amb els comptes bloquejats, després que l'Audiència Nacional ha rebutjat els recursos que tots dos van presentar per reclamar l'aixecament de les mesures de bloqueig i l'embargament dels seus comptes bancaris personals i les de les seves empreses, així com de la prohibició de disposar sobre immobles dels quals és titular Pujol Ferrusola.

La secció tercera penal resol mantenir el bloqueig, que havia dictat el jutge José de la Mata el passat mes d'octubre, davant la falta de proves que acreditin que els seus ingressos provenien de treballs de mediació en contractacions en el sector públic. En aquest sentit, la sala considera que, de l'actuat fins ara, es desprenen indicis de l'existència d'un delicte de blanqueig de capitals, contra la hisenda pública i falsedat en document mercantil que justifiquen l'adopció de mesures cautelars.

Els magistrats assenyalen que l'import de les factures expedides per les empreses vinculades a Pujol Ferrusola i al seu moment també a Gironès -Iniciatives Mareketing Cat, Active Translation, Inter Rosario Puerto Services-, que puja a 11,5 milions d'euros, "no tenen proves que justifiquin la realització de treballs". Segons recorda el tribunal, la xifra principal dels negocis del primogènit dels Pujol prové de "l'explotació de concursos, projectes i licitacions al sector públic, especialment de tipus urbanístic".

També destaca la sala la compra d'un terreny a Palamós per 217.000 euros que va ser venut tres anys després per 4,8 milions, "quantitat que difereix molt dels terrenys adjacents", i que va pagar el Grup Copisa "ficat de ple en els concursos, projectes i licitacions en el sector públic". També posa en relleu una operació en la qual està involucrada la seva filla, Núria. 

Segons De la Mata, durant anys el fill gran de l'expresident català, "va coordinar la gestió d'un important patrimoni econòmic d'origen que no ha estat acreditat, assignant-lo a tota classe d'inversions mobiliàries i immobiliàries i operacions financeres de diferent índole en diferents jurisdiccions i paradisos fiscals, sempre en benefici de la família".