Distrito Castellana Norte, filial del BBVA, va destruir el 24 de juny dos discos durs i 19 CD que podrien contenir documentació relacionada amb els contractes del comissari Villarejo amb l'entitat. El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón ha iniciat una investigació d'aquest material.

Segons ha avançat El País, la policia va citar a declarar els informàtics de DCN per esbrinar si el material era d'Antonio Béjar, president de la firma i imputat. DCN assegura que el material no té relació amb el cas i el BBVA va declinar fer comentaris.

El cas Villarejo i la seva relació amb el BBVA continua avançant a l'Audiència Nacional dins de la denominada operació Tàndem. En aquest sumari s'investiguen els negocis presumptament il·legals del comissari. Una de les peces se centra en els més de 10 milions que va percebre del BBVA durant 13 anys per diverses tasques de recerca de morosos i de seguretat, segons l'entitat.

Tanmateix, les derivacions d'aquest cas han arribat ara fins a Distrito Castellana Norte (DCN), controlada pel BBVA i participada per la constructora San José. El gestor de l'empresa, Antonio Béjar, és un directiu molt proper a l'expresident Francisco González, a qui va nomenar director de Riscos per a Espanya i Portugal de 2012 a 2015. Béjar està investigat per aquest cas i va anar a declarar davant de García-Castellón el passat 4 de juliol per aquest assumpte. Va admetre haver contractat Villarejo encara que només per buscar clients morosos.

Uns dies abans de realitzar aquesta declaració a l'Audiència Nacional, es va produir la destrucció d'aquests nou quilos de material informàtic, compost per dos discos durs i 19 CD. Aquesta informació consta en un certificat de Normadat, l'empresa a la qual se li va encarregar l'esmentada tasca, a què ha tingut accés el diari.

El material informàtic va ser lliurat suposadament pel mateix Béjar i traslladat per un empleat de Distrito Castellana Norte a la firma Normadat el 24 de juny passat, segons fonts coneixedores dels fets. Dos empleats han declarat ja davant dels agents de la Unitat d'Assumptes Interns, de la Policia Nacional.