Els independentistes que tallen l'avinguda Meridiana des de fa 342 dies per reclamar l'alliberament dels presos i exiliats han aturat l'acció "indefinidament", segons el seu canal de Telegram, després que Ciutadans hagi denunciat els talls "reiterats" fets per l'Assemblea Nacional Catalana davant la Junta Electoral de Barcelona.

A les sis de la tarda el moviment anunciava a Telegram com cada dia el tall de dos quarts de vuit del vespre, però a les vuit difonia fotografies de la Meridiana amb nombroses furgonetes policials i a les vuit i cinc anunciava l'ajornament causat per la "repressió". Els Mossos van desplegar un gran dispositiu que va fer que els manifestants fessin marxa enrere i prenguessin aquesta decisió després d'un any de concentracions. 

Segons La Vanguardia, la Junta ja ha prohibit la reivindicació. L'àrbitre electoral va traslladat l'escrit a l'ANC perquè presentés al·legacions arran de la denúncia de Ciutadans abans de les dotze del migdia d'aquest dimarts i l'entitat va lamentar que només els deixessin una hora per defensa-se. 

La denúncia de Ciutadans

Ciutadans (Cs) ha fet campanya de forma insistent contra la protesta a la Meridiana. L'any passat va col·locar diferents cartells a l'entrada i la sortida de l'avinguda Meridiana per protestar contra els talls diaris en aquest punt i va reclamar al govern municipal d'Ada Colau que actuï per aturar-los. Es tracta de tanques publicitàries digitals en el marc de la iniciativa 'Una meridiana de tots', promoguda per la formació espanyolista per acabar amb el que consideren un "segrest" de l'avinguda.

Aquest cop, ho han denunciat davant el fiscal superior de Catalunya, Francisco Bañeres Santos, que ha derivat les actuacions a la Fiscalia Provincial de Barcelona perquè investigui els talls diaris. En una carta enviada a dirigents de Ciutadans, el fiscal assegurava que s'indagaria la "possible vulneració de drets fonamentals dels ciutadans pels reiterats i continuats talls a la Meridiana de Barcelona". 

Els veïns que tallen la Meridiana cada dia en solidaritat amb els presos i exiliats, i per reclamar la independència, mantenen aquesta mesura des de les protestes contra la sentència del procés. La reivindicació s'ha fet cada dia, i també durant la pandèmia del coronavirus, amb l'única excepció del confinament domiciliari. Els talls es produeixen entre les 20 hores i 21 hores.

Imatge principal: El tall de la Meridiana durant la campanya electoral / Guillem R.S.