Més de 30.000 persones han sortit als carrers de Tarragona per a protestar contra la repressió de l'Estat espanyol contra el referèndum de l'1-O. Ho han fet en la concentració unitària convocada per la Taula per la Democràcia aquest dimarts a tarda a totes les capitals de comarca. A Tarragona, aquesta manifestació ha tingut lloc a la plaça imperial Tarraco, que ha quedat desbordada. És una de les més grans vistes a la ciutat.

Ja al matí, en plena aturada de país, més de 5.000 persones s'han concentrat a la rambla del president Lluís Companys, davant d'El Corte Inglés. S'hi han vist estelades i banderes sindicals i s'hi han escoltat crits d'independència i en contra de la policia espanyola. Després han avançat fins a la comissaria de la Policia Nacional espanyola.

L'aturada de país també ha aconseguit paralitzar l'activitat al Port de Tarragona, segons ha informat la direcció de la mateixa instal·lació portuària. L'activitat de l'estiba s'ha aturat per complet i la de les empreses químiques, no vinculada a l'estiba, s'ha dut a terme complint els serveis mínims decretats.