Nou atac d’Emiliano García-Page contra Carles Puigdemont. El president de Castella-la Manxa ha carregat contra les paraules del president de la Generalitat a l’exili, en les quals va recriminar a Pedro Sánchez que en política “se surt plorat de casa”. Aquest dissabte, Page ha arrencat la seva intervenció al Comitè Federal del PSOE denunciant que hi ha arribat “indignat”, perquè el president del govern espanyol ha hagut de patir “burles” per part dels seus adversaris polítics. “Diu que de casa se surt plorat qui en va sortir en un maleter”, ha dit sobre el candidat de Junts a les eleccions del 12-M.

Page ha aplaudit Pedro Sánchez per haver mostrat públicament quins són els seus “dolors”, una cosa “que ens costa molt als éssers humans”. Per al president de Castella-la Manxa, Puigdemont no ha tingut “ètica” quan li ha recriminat al president del govern espanyol que el seu motiu per prendre’s un període de reflexió és molt insignificant en comparació a la persecució política que han patit multitud de persones, començant per l’independentisme català en els darrers anys. 

La intervenció de Page ha estat l’última d’aquest Comitè Federal. N’estaven previstes més, però Santos Cerdán ha decidit deixar-ho estar i enviar la cúpula del partit al carrer. La direcció socialista ha participat en un bany de masses amb els 12.000 simpatitzants del PSOE que s’han concentrat a les portes de Ferraz per demanar a Pedro Sánchez que continuï al capdavant del govern espanyol. Ha estat un Comitè Federal marcat per la probabilitat —cada vegada menys descartada en la direcció socialista— que Pedro Sánchez decideixi finalment abandonar les seves responsabilitats polítiques actuals.

Per si algú té dubtes sobre quin és l'estat d'ànim de l'entorn de Pedro Sánchez: hi ha hagut al carrer plors de Félix Bolaños, Francina Armengol i Óscar Puente, entre d’altres. María Jesús Montero, durant la seva intervenció, ha llegit una carta en resposta a la missiva publicada per Sánchez el passat dimecres. “Estimat Pedro, val la pena continuar avançant en polítiques progressistes, necessitem el president més valent i enèrgic; val la pena que guanyin els bons”, ha llegit davant de desenes de socialistes i entre aplaudiments dels concentrats davant la seu de Ferraz.

També li ha traslladat un missatge a l’esposa del president espanyol: “Begoña, estem amb tu”. Durant la seva intervenció, Montero ha denunciat que el PP d’Alberto Núñez Feijóo pretén tornar a “arraconar les dones a casa”, per “anul·lar-les professionalment". “Ens posen a la diana els sectors masclistes que no han entès la igualtat”, ha afegit la vicepresidenta primera espanyola, que ha demanat als seus adversaris polítics “aturar l’assetjament” que pateix la dona del president espanyol.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!