El monument que van fer alumnes d'una escola en homenatge a l'astronauta i ara ministre de Ciència, Pedro Duque, ha patit una de pintada en contra de l'exhumació que planeja el Govern central de les restes del dictador Francisco Franco a la Vall dels Caídos. 'La vall no es toca', resa la pintada realitzada al pedestal d'aquest monument com s'aprecia en diverses imatges difoses en xarxes socials.

El gener d'aquest any, l'astronauta i ara ministre del Govern central va anar el gener per apreciar el monument dedicat en el seu honor que havien realitzat estudiants d'una escola en Ciutat Lineal. A aquest acte va anar també l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, i la regidora-presidenta del districte, Yolanda Rodríguez.

El monument es va instal·lar en la mitjana del carrer Institució Lliure d'Ensenyament, just en els límits entre San Blas i Ciutat Lineal, en un terreny fins ara sense vida però per l'entorn del qual circulen molts cotxes, és a dir, que tindrà una gran visibilitat.

Duque va defensar llavors des de l'escola pública de Ciutat Lineal Miguel Blasco Vilatela, on va estudiar, que els barris ja han superat el "complex d'inferioritat" que tenien en el que a educació es refereix.