Un grup d'ultradreta va destrossar la matinada de dissabte a diumenge el cartell 'Fem República' que ocupava una tanca municipal de diversos metres a l'entrada de la localitat de Bellpuig (Lleida).

"És un atac feixista perquè els qui ho han fet han actuat així pel missatge que porta la tanca. Ho han fet per ideologia", ha explicat l'alcalde, el republicà Jordi Estiarte, que aquest diumenge va presentar una denúncia davant dels Mossos d'Esquadra.

Estiarte ha explicat també que la tanca es repararà perquè és un equipament municipal, ha argumentat que els danys són elevats i ha apuntat que "potser es busqui algun mecenes". L'alcalde ha explicat que el cartell, que ocupa 500 metres quadrats en una tanca que separa el camp de tir de l'autovia A-2 i dels camps de fruiters, va sorgir com una iniciativa popular que va comptar amb el suport d'ERC, JxCat i la CUP a l'Ajuntament.

Dos atacs anteriors

El mural, que va ser instal·lat el juliol de l'any passat, va comptar amb la col·laboració d'un gran nombre de voluntaris, i ha patit dos atacs anteriors en els quals va ser repintat amb la bandera espanyola.

"En aquesta ocasió no han repintat el cartell, ara el que han fet és descargolar els ancoratges de la base i la tanca que ha caigut a terra", ha relatat l'alcalde.