L’Ajuntament de la Bisbal del Penedès ha condemnat “enèrgicament” l’atac amb perdigonades que ha rebut els últims dies un habitatge del nucli històric que tenia l'estelada i el llaç groc penjats al balcó. La família que hi viu va detectar els trets en una persiana i en un llum exterior. L'alcaldessa de la ciutat Agnès Ferré ha dit que no es poden associar els dispars amb els elements independentistes, "és només una suposició" ha manifestat, i ha recordat que a la Bisbal "gairebé dos de cada tres cases tenen una estelada, senyera, llaços grocs o pancartes a favor de la independència”.

En un comunicat, el consistori del Baix Penedès ha rebutjat els fets i ha defensat que la vila és “inclusiva i respectuosa”. No volem per al nostre poble, ni per a cap altre del món, cap mena d’abús ni atac, i estem en contra de qualsevol tipus de violència, amenaça, pressió o coacció”, apunta l’alcaldessa. Al mateix temps, l’Ajuntament fa una crida a la ciutadania per a què aporti informació que permeti identificar l’autor de les perdigonades. De moment, ningú ha presentat denúncia als Mossos d’Esquadra.

No és el primer cop que una família amb estelades al balcó denuncia que ha estat víctima d'un atac. El mes de gener dos veïns de Barcelona van rebre diversos atacs amb pistola de balins contra el seu balcó: l'un, al barri de Les Corts i l'altre, a Diagonal Mar. Tots dos exhibien estelades a la façana. En dos domicilis de Santa Perpètua de la Mogoda va passar el mateix.