L'espiral de violència contra el turisme provocada per Arran, l'organització juvenil vinculada a la CUP, està aixecant més tensions entre el Govern i els seus socis cupaires. Després que aquest matí Barcelona s'hagi llevat amb una nova acció de l'organització anticapitalista, la CUP ha tornat a sortir en defensa de la violència i, és més, fins i tot ha assenyalat l'executiu com a causant de les accions. 

"A nosaltres ens demanen que renunciem a la violència, però la violència la provoca el Govern", ha explicat la portaveu parlamentària dels cupaires, Mireia Boya, en una entrevista a RAC1.

Boya ha fet referència directa a les polítiques dutes a terme pel conseller d'Empresa i Coneixement, Santi Vila, que ahir va anunciar que la Generalitat es presentaria com a acusació particular contra Arran per l'acció de l'autobús. Unes accions que va dir que "s'han d'erradicar en sec".

Compara Arran amb Airbnb

La portaveu cupaire ha volgut desvincular la CUP d'Arran sota el pretext que l'organització juvenil es presentava en la candidatura del 27-S sota les sigles de Crida Constituent, un conjunt d’organitzacions de l’àmbit de l’esquerra independentista de perfil divers.

Per a rebaixar el caràcter violent de les accions, Boya ha insistit que les accions d'Arran són "simbòliques" i, és més, ha demanat que "no es dramatitzin". Boya ha comparat els atacs de l'organització amb la plataforma de lloguer Airbnb, que ha qualificat com "una altra forma de violència".

"No reconeixem el dret espanyol"

Boya també ha comentat la suspensió de la reforma del Reglament del Parlament que ahir va anunciar el TC. "No hi ha cap acció repressiva que pugui evitar el referèndum", ha explicat la cupaire, que ha assegurat que des de la CUP no es "reconeix el dret espanyol".

"En un estat de dret no es jutja prèviament per un delicte que no has comès", ha matisat sobre la decisió de l'alt tribunal.