Nombroses organitzacions feministes han anunciat aquest dimecres un "llarg historial" de "mobilitzacions constants, permanents i insistents" per protestar contra els partits polítics que vulguin "mercadejar" amb els drets de les dones.

"Ni un pas enrere. Els drets de les dones no es negocien. Anunciem un llarg historial de mobilitzacions per dir que no permetrem el retrocés en els drets de les dones", ha indicat la presidenta de la Federació Estatal de Dones Progressistes, Yolanda Besteiro.

Més d'un centenar d'associacions feministes han firmat un manifest contra la derogació de la llei de protecció contra la violència de gènere, una mesura "intolerable" que exigeix Vox per donar suport al Govern de PP i Cs a Andalusia.

Les associacions feministes han asseverat que seran "davant" d'aquells partits polítics que donin suport "a les pretensions i imposicions de Vox".

Il·legalització de Vox 

Les associacions feministes han reconegut que estudien la possibilitat de querellar-se contra Vox per injúries i calúmnies --encara que és una via "llarga i costosa"--, així com també analitzen si sol·licitar la il·legalització d'aquest partit "d'extrema dreta" per no adaptar-se als principis constitucionals d'igualtat. 

A més, la Plataforma Universitària d'Estudis Feministes i de Gènere ha posat en marxa un segon manifest de suport acadèmic a les polítiques contra la violència de gènere. 

"Des de la universitat, institució garant de l'exercici del pensament lliure i igualitari, no tolerarem l'atac actual a les polítiques d'igualtat per part de sectors que, a través de missatges basats en greus errors, volen minar l'avanç que ha suposat la lluita contra la violència i la discriminació social", han defensat a través d'un manifest.